Årjängs systembolag skärtorsdagen 2011!

Nej det är inte nykterhetsivrarna som slagit till. Det är den årliga norskinvasionen på skärtorsdagen. I Norge är det röd dag tror jag, alla är lediga och då folkvandrar man över till den svenska sidan och handlar. Bl.a. öl och vin som synes. Den stackars personalen pilade omkring som skållade råttor och försökte plocka fram och plocka bort tomma kartonger men det var inte lätt att hänga med.

Jag brukar, i likhet med de flesta årjängsbor,  inte gå in här veckan före påsk för det är så långa köer, men nu ringde gubben och ville ha några öl till påsksillen. Så  jag gick alltså snällt in och lyckades till slut erövra några Zlatopramen, det var godkänt.

Kommentarer
Postat av: Selma

Ibland får man helt enkelt ge sig in i striden.

Postat av: Marie

Ja, jag skickade mannen till systembolaget igår, men det gick ganska bra tror jag. Det kan vara långa köer här också när det är en stundande helg, detta trots alla systembolag som finns överallt. Vi behövde en flaska rött som vi ska ge bort i födelsedagspresent under morgondagen. Vi hade pratat om att vi INTE FICK GLÖMMA SYSTEBOLAGET, men så blev det i alla fall i sista minuten. Sorgligt men sant så var det på vippen att vi glömde det i alla fall. Jag måste nog börja anpassa nyttjandet av almanackan. Den måste helt enkelt anpassas efter ägarinnans begynnande senilitet... ;-))

2011-04-22 @ 09:22:28
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Znogge

Som när vi söderöver kör till Tyskland!

2011-04-22 @ 10:50:17
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: kicki

Men gisses va tomt det gapade i hyllorna på bolaget...påskölen den liksom julölen tar slut på en gång..vi var ju som sagt i Tyskland för 2 helger sedan, då köpte vi på oss vårt, skönt, då får gubben sin Gammeldansk som han aldrig tror han skall klara sig utan. Hoppas nu att Roland piggnar på sig fort från sin olycka som ju faktiskt kunde sluta i stor tragedi, fy. Ha en go påsk på er och var rädda om er. Vi har namngivning på lilla Viktor imorgon så idag står jag i matlagning hela dagen. Kram

2011-04-22 @ 10:50:57
URL: http://blogg.vf.se/kicki
Postat av: Annaa M

Ha ha, fina påskbilder! Jag minns från barndomens Uddevalla norskinvasionen på skärtorsdagen. Skärtorsdag är väl helgdag i Norge? På den tiden kunde man verkligen se vilka som var norrmän, de hade imponerande ofta lusekoftor. Framförallt var det varuhuset EPA som var fullt med norrmän. Det var på den tiden bara ett fåtal produkter som var billigare i Sverige men utbudet var tydligen större.

2011-04-22 @ 11:22:43
URL: http://annaama.wordpress.com
Postat av: Landkrabba

Jag bodde i Strömstad när jag gick på gymnasiet. Det var verkligen stadsfest på Skärtorsdagen med massor av norrmän, cruising och party. Det är lite lugnare här vid Kalmarsund om vi säger så... Glad påsk!

2011-04-22 @ 12:09:06
URL: http://landkrabba.blogg.se/
Postat av: TT

Åj... jamen det blir ju bra klirr i kassan för svenska staten!

2011-04-22 @ 13:39:13
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: åsa

Synd bara att ni i statistiken framstår som riktiga "suputer" I Årjäng med omnejd...

Ha dé!

2011-04-22 @ 23:28:16
URL: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback