Agenda påskdagen

Bilder och så från gårdagens,  påskaftonens firande kommer senare under dagen. Nåja firande och firande, så värst vilt blev det inte,  snarare extremt stillsamt: vare sig brasa eller fyrverkerier, men väl påsklunch med svärmor, inspektionstur till stugan i Harnäs, telefonsamtal till dotter och yngste sonen, ett antal påskkärringar på besök här och så avslut på dagen med en trivsam, helt oplanerad pratstund  i Signebyn över ett glas läskande dryck och karvning på rökt rådjurslår. Det matchade gubbens knas-knä och min låga sorgsna grundstämning att mysa en stund i all enkelhet med berättelser om bygden.   

Idag påskdag blir det lugnt med lite motionerande kanske, läcker lunch med det sista av färska vita sparrisen.  Måste komma ut också, har rörelseabstinens nu efter mycket innesittande och ätande.  Sen blir det väl grillknyte med Bäckenfolk och Varbergare framåt kvällen. Och kanske får vi se en ny liten en, en Wilmer.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vildare betyder inte roligare. Tack och lov så smäller man inte påsksmällare söderöver. Tänker på våra hundar då...

Postat av: Herta

Vill man finna den glömda efterrätten är det bara att klicka på raden.

2011-04-24 @ 11:33:36
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Veiken

Här verkar det som om folk har slutat att fira Påsk på traditionellt vis. Har inte sett en enda påskkärring vilket är lika med godis över. Inga smällare heller....för var det ett hiskeligt dån. Jag tror att halloween håller på att nästla sig in mer och mer tyvärr!

Här var det också lugna gatan. Så skönt! Dessutom har vädret ufyllt alla drömmar om sol med råge! Ha en fin fortsättning på påsken.

2011-04-24 @ 14:10:22
URL: http://veiken.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback