Smutsig valkampanj ...

... har det blivit i Årjäng. Det ger ett intryck av desperation, är trist och skrämmer förmodligen bort människor från att gå och rösta. Antagligen slår det tillbaka på upphovsmännens / upphovskvinnornas egen trovärdighet. Det finns  sakfrågor att fokusera debatten på istället för rena personangrepp på människor som inte ens är politiskt aktiva längre.

Helt ok att debattera  om vi ska ha satsningar på Silbodalsskolan eller inte, ett eller två högstadier, Lärcenter på Kyrkerud, vårdnadsbidrag till småbarnsföräldrar, bygdeskolorna kvar, rätta till missarna med centrum i Årjäng eller låta det förbli en spökstad.  Det är sakfrågor som hör hemma i debatten inför ett val i Årjäng, det är sånt som kommunens väljare vill ha besked om innan de går till valurnorna föreställer jag mig.

Men det som vänstern i Årjäng nu ägnat sig åt är, som Lena Karlsson brukar uttrycka det, kladdigt. Och i några fall rena lögner. Personangreppen från vänstern mot Helena Oscarsson var lögn,  de ursäktas och tas tillbaka  i senaste Nordmarksbygden. Påståendet från vänstern  i samma tidning, att Conceptor krävt kommunen på 70 % uthyrning av Färjanlokalerna för att bekosta rivningen av gamla Clarashuset, är också ren lögn. De dementeras i samma tidning i en intervju gjord av Ove A med kommunalrådet.  Därtill har vi haft ett  vältajmat vänsterunderstött mediadrev med  fula  antydningar om mutbrott som  förre kommunalrådet Kjell Ericsson skulle ha varit inblandad i.  Här finns inget som är anmält, bevisat eller dömt, bara solkiga spekulationer, så påpassligt sparade till att släppas lösa veckorna före valet.

Möjligen inspirerade av den här typen av kampanjmetoder så har någon vänstersympatisör (förhoppningsvis ingen politisk aktiv person!) sänkt nivån ytterligare ett snäpp och hängt upp ett antal affischer i Årjäng med text " En röst på Alliansen är en röst på ......." och så skriver man namnet på en person som av personliga skäl redan trätt tillbaka från sin listplats !

Det finns en vecka till att försöka höja nivån på valarbetet och förmedla en bild av kommunvalet som ett seriöst forum och inte en sandlåda.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Det verkar nästan som om den stora desperationen har tagit över både där som här hos vissa politiker... eller så har de drabbats av något elakartat virus som invaderat deras omdöme. För inte sjutton vinner man väl många poäng på rena lögner? Är inte det att förakta sina väljare och det rejält?

Postat av: Huskatt

Alltid lika trist med skamgrepp och ännu tråkigare med det eviga tjatet om vad de andra har gjort blabla, tänk om de kunde tänka mer på vad de vill göra i framtiden istället

2010-09-10 @ 16:33:48
URL: http://huskatt.blogspot.com
Postat av: Mia

Trist, trist...Tänk om politiker och folk i allmänhet tänkte på att det aldrig går att ta tillbaka ord. Då skulle många bli betydligt mer försiktiga med förtal och skvaller över huvud taget.

2010-09-11 @ 15:03:50
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Man skulle ju önska mer av redovisning av det egna partiets idéer om kommande mandatperiod, vad man vill åstadkomma.

2010-09-12 @ 09:19:56
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback