Höst vid Lintjärn


Nu är hösten defintivt på väg. Nätterna är på gränsen till nattfrost och lövet gulnar. Taxpromenaderna är ett behov när jag har ett så stillasittande jobb som nu och här går vi till Lintjärn, ett litet tjärn uppe i Mölntegen. Det är en liten fin sandstrand här och badbrygga en bit ut i vattnet. Förr brukade jag köra hit och såpskura mattor på sommaren och bada hundar. Men numera är jag mer bekväm och har bara mattor som går att tvätta i maskin.


Före Lintjärn ligger slakthuset för Harnäs viltvårdsområde. Det är här som älgarna tas om hand vid älgjakten. De hängs upp och flås i byggnaden till höger. Den blå byggnaden är rast-stugan och den är ny för i år. Licensen  är på 33 älgar i år på Harnäs vvo, ungefär hälften vuxna djur och hälften kalv. Älgjakten är ett stort arrangemang som ställer höga  krav på säkerhet, bortåt 100 personer är ju involverade med skyttar och drivare. Men än är det ett par veckor kvar tills dess. 


Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Ja, nu är hösten här på riktigt och det har blivit kyligare och trädens färger skiftar nu alltmer, och speciellt vackert är det med de röda färgerna.

Fina foton.

Postat av: Inga M

Ingermaryissa: Jag tycker om hösten med den höga klara luften.

2010-09-29 @ 23:16:39
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Såpskura mattor... har du varit så himla "duktig"!? Jag har aldrig haft sådana behov... s

2010-10-03 @ 07:40:33
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback