Döda älgkor ...

... i god vigör och utan synliga skador, hittas lite här och där just nu. En i Gôre här i Signebyn, den luktar som värst just nu om någon vill gå förbi på vägen och sniffa, en i Leverhögen, eller om det var Sillegårs, jag lär mig aldrig var gränsen går. De var båda välfödda och hade tydligen mjölkstinna juver vilket betyder kalv någonstans i närheten. Kan de ha dött av alkoholförgiftning pga ivrigt äppel- och havreätande? Det är en av flera teorier och kanske den mest spektakulära.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Näääääääääää, menar du det där på fullt allvar? Aldrig hört något liknande!

Postat av: Inga M

Mmm spekulationerna är på fullt allvar men ännu så länge enbart spekulationer. Det är mest älgkor med kalvar som håller till i havreåkrar och i äppelträdgårdar. En del av dem kommer tillbaka dag efter dag och häver i sig ansenliga mängder. Det finns exempel på älgar som däckat berusade under fruktträd och sedan så småningom nyktrat till och vinglat iväg.

2010-10-01 @ 15:33:33
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Om spekulationerna stämmer kan vi återigen konstatera att alkohol inte är att leka med!!!

2010-10-01 @ 21:48:40
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

Kan det vara så???? "One apple a day, keeps the doctor away," gäller alltså inte för älgar? Vad mycket du vet, som jag aldrig hört talas om. Får ni någonsin svaret på varför de dör?

2010-10-01 @ 22:40:34
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Det kan bli en uppgift för miljöpartiet den kommande mandatperioden; att informera älgarna om vådan av att äta för mycket äpplen! ;-))Suss: Ja, det kan vara så, åtminstone rent teoretiskt. Men det handlar inte om ett äpple per dag. Det är många kilo, i P-I:s trädgård har samma älgko gått länge nu och mumsat varje dag en ansenlig mängd, skulle inte vara förvånad om hon är att betrakta som alkolholberoende. Om alla andra däggdjur kan, så varför inte älgar? Nej vi lär inte få veta varför, men på veterinärmedicinska när man ringde så sa dom ungefär; nej inte en älgko till!!! Det hade ringt fler samma dag o anmält samma fenomen fast från Dalarna.

2010-10-01 @ 23:06:59
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback