Årjäng - ett nytt Ullared?

I den västra delen av vår kommun, mot norska gränsen byggs det handelscentra. Nu börjar man bygga Lindudden, ett 22.000 kvadratmeter stort handelshus med massor av affärer för gränshandel. 80 % av handelsparken är nu uthyrd och då börjar man bygga. Och man vill fortsätta med ännu mer tydligen.

 Dessutom byggs det bostäder förstås, många på Prästnäset, de som ska jobba här måste ju ha någonstans att bo. Arbetslösheten i Årjäng är mycket låg, ibland är det brist på arbetskraft, åtminstone i vissa branscher. Kommunen är i stark utveckling nu när lågkonjunkturen släpper och investeringarna kommer igång igen. Satsningarna på att ubilda arbetskraft till handeln på den planerade yrkeshögskolan vid Lärcenter på Kyrkerud ligger rätt i tiden. Bättre att ortens ungdomar får jobb än att man tvingas ta in utifrån.

Om jag nu ska fortsätta skryta hejdlöst om platsen där jag bor så är, precis nu, Årjängs kommun rankad som etta av 290 kommuner i Sverige när det gäller tillväxt av egenföretagande. Orten har inget jättestort företag som dominerar men många små och det är kvinnorna som står för största ökningen. Nästan varannan invånare, 40 %,  driver  eget företag i någon form, i Årjängs kommun. Om man därtill lägger att var femte invånare är en älg och var 10;e en häst, så klarnar bilden av Årjäng ännu mer för den utomstående! :-))

Sammantaget kan man påstå att det finns massor av framtidshopp i kommunen, mycket sysselsättning och låg arbetslöshet. Våra ungdomar har möjlighet att stanna kvar här om de vill, behöver inte som på 70-talet flytta till Göteborg för att få arbete. Det är trevligt att bo här också för det är väldigt vackert med sjöar och berg och skog. ´

Efter mitt skryt och skrävel så  kommer alla att vilja flytta hit!

Kommentarer
Postat av: Lena

Heja Årjäng, ett nytt Gislaved!

2010-09-16 @ 23:06:37
Postat av: Inga M

Lena: Oj är det likadant i Gislaved? Det visste jag inte. Tänk att slumpen kunde ha placerat mig i närheten, i Smålands Burseryd. Jag sökte jobb där samtidigt med Årjäng men fick svar från Årjäng först, så jag hamnade här. En ren slump. Och så blev jag kvar.

Postat av: anne

Jasså...? Jag tror jag stannar i vår småhåla även om inte företagarandan är fullt så intensiv!

2010-09-17 @ 19:34:27
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Herta

Grattis till goda siffror. Intressant också med Din beräkning av befolkningsstatistik.

2010-09-17 @ 20:18:39
URL: http://hertabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback