Tvåspråkighet ...

... befrämjar hälsa och intelligens! Jag blir lika glad varje gång någon vetenskapare råkar belägga mina egna erfarenheter. För så var det.

När jag startade med att ha en del av undervisningen varje dag på engelska / tyska för mina små ettor och tvåor så var jag orolig för hur det skulle bli för de barn som redan hade ett annat hemspråk än svenska. Men det visade sig att det var just de barnen som snabbast tog de engelska och tyska uttrycken. De hade nog redan banat väg i sina hjärnor för flera språk när de var 7- 8 år.

Annars ska jag väl i ärlighetens namn erkänna att mitt förtroende för vetenskap vid det här laget är lite kantstött. Jag vet ju numera att med rätt antal kronor i bidrag och rätt ansats så kan man få fram ett i förväg önskat resultat och att det är inte så ovanligt att just såna "tillfälligheter" arrangeras. I skolans värld så har de här knepen använts länge för att få fram beslut i skolvärlden som är väl "förankrade"i vetenskap men som har väldigt lite med verkligheten att göra. Och när det gäller att få stöd för rovdjurspolitiken så lyckades man med konststycket att genomföra en enkätundersökningen som "visade" att de människor som bodde tillsammans med de stora rovdjuren var minst lika förtjusta i dem som stadsboende. Helt fel naturligtvis vilket visar sig när man gör riktiga undersökningar med ärligt uppsåt.

Kommentarer
Postat av: kicki

Hörde gubben på radion idag, vilken mysig röst han har, stadig och bestämd...sånt tycker jag om. Ha det gott min vän, kramen

Postat av: Inga M

Kicki: Ha ha... ja det var han. Visst är han trygg och bestämd, ingen som man ändrar så där på i en handvändning. Passar bra ihop med kaxig lärarinna! ;-)) som kan ta över annars. Fast en kul typ är han också, kanske är det det man lägger märke till först egentligen. Vi har himla kul ihop i vardagen!

2010-10-25 @ 19:28:07
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback