Fikonmarmelad ...
... köpte jag på den franska matmässan i Örebro för några veckor sedan. Vad kombinerar man den bäst med är nu frågan?
Jag konfererade med jobbets italiengourmet Kathrine och hon föreslog en kraftig grönmögelost, alternativt en blåmögelost.
Sen kollade jag med jobbets ostexpert Jörgen och han var också inne på samma linje, en fet grönmögel. Och dessutom ett gott portvin till detta; Churchill. Fast blir inte portvinet så kraftigt att det dödar fikonmarmeladen? Eller tillför det lite beska också, vilket kan bredda smakupplevelsen?
Det skulle väl kunna bli dessert i så fall?
Eller kan man kombinera med någon god italiensk skinka och göra det till något annat; plock- snackmat, tillsammans med kex, bröd eller nåt? Eller oststänger? Någon grönsak eller frukt till? Nej inte frukt, det konkurrerar nog med fikonmarmeladen. Kanske inlagda grönsaker? Tips mottages tacksammeligen från folk med mattankar o allmänt stor hunger!
(Uppdaterat: Och varför får jag plötsligt ett antal spamkommentarer på ett inlägg som heter Fikonmarmelad???? Jag har bara publicerat två av dem, resten deletar jag.)
Jag konfererade med jobbets italiengourmet Kathrine och hon föreslog en kraftig grönmögelost, alternativt en blåmögelost.
Sen kollade jag med jobbets ostexpert Jörgen och han var också inne på samma linje, en fet grönmögel. Och dessutom ett gott portvin till detta; Churchill. Fast blir inte portvinet så kraftigt att det dödar fikonmarmeladen? Eller tillför det lite beska också, vilket kan bredda smakupplevelsen?
Det skulle väl kunna bli dessert i så fall?
Eller kan man kombinera med någon god italiensk skinka och göra det till något annat; plock- snackmat, tillsammans med kex, bröd eller nåt? Eller oststänger? Någon grönsak eller frukt till? Nej inte frukt, det konkurrerar nog med fikonmarmeladen. Kanske inlagda grönsaker? Tips mottages tacksammeligen från folk med mattankar o allmänt stor hunger!
(Uppdaterat: Och varför får jag plötsligt ett antal spamkommentarer på ett inlägg som heter Fikonmarmelad???? Jag har bara publicerat två av dem, resten deletar jag.)
Kommentarer
Postat av: Cissi
Hoppas du haft en bra dag! :)
Postat av: Lucas
Hejsan, vad göres? :)
Postat av: Suss
Mycket intressant, men något svar har jag inte på den frågan.
Postat av: åsa
"Crostinikex" med en klick fikonmarmelad och på det en liten bit fetaost, det är gott det!
Ha dé!
Postat av: anne
Jag hade gjort fikonmarmelad till mitt kalas, den är god till en...kittost (kan det vara det det är?) som talleggio och Jürss Ängadal. :)
Trackback