Bananflugor?

Är det bananflugor som invaderat huset? De är tydligen alkoholbenägna, i likhet med älgarna, men kräsmagade.  Kolla på gubbens lilla Jameson-nubbe! Det var 7 stycken som promenerade runt kanten! Snuskigt! De gillade inte alls Eckes Edelkirsch som jag hade i mitt glas. Och våra espressokoppar ratade de helt. Vad gör man åt dem? Vad är det för djur? Var bor de? Var kommer de ifrån? Och framför allt, hur blir man av med dem? Jag vill inte ha dem längre!

Kommentarer
Postat av: Tessan

Jag fick invasion ifjol och provade alla tips som jag fick. Funkade Inge bra tills jag plockade fram radar-sprayen. Sen var de väck!!

Postat av: Herta

Trodde mest de gillade gamla bananer.

2010-10-02 @ 09:27:10
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: anne

Dotter gjorde ett hopkok på vatten, diskmedel, honung och vinäger-en del av flugorna drunknade i det, men kanske hade de drunknat i vilken vätska som helst. Ett elände är vad de är och alkohol luktar de sig till på mils avstånd!

2010-10-02 @ 09:39:56
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Selma

Fruktflugor är trista och närgågna djur. I allmänhet brukar jag ha fått med mig in med äpplena. Det gäller att hitta förökningsstället och slå till hårt där men sen kan diskmedel i vinäger eller ättiksvatten ta död på de som fortsätter fara omkring.

2010-10-02 @ 09:52:15
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Ailas

Urk och fy så äckligt! En del säger att de gillar öl också, men jag vet inte. Hoppas bara att du bli av med dem SNABBT.

2010-10-02 @ 10:36:34
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Trolda

Häll upp ett glas med VINÄGER - tillsätt en eller ett par droppar DISKMEDEL (för ytspänningen) och "de små liven" kommer dras till denna dekokt och drunkna. Smakar ÄNNU bättre än whiskey för dem...;-)Trolda - Lycka till! =D

2010-10-02 @ 10:55:45
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Marie

Bananflugor brukar terrorisera i ganska precis en månad hemma hos oss varje år, sedan dör de av sig själva man behöver inte oroa sig för att de blir kvar. När det är som värst brukar jag dock försöka ta ned beståndet betydligt genom att obärmhärtigt dammsuga upp dem. Jag viftar med dammsugarslangen i luften tills jag inte ser en enda fluga. Det brukar vara ganska effektivt sätt att bli av med känslan av att det är äckligt. För även om jag lyckas få in dem i stort sätt varje år så tycker jag det är lika äckligt varje gång. Vi är ju bananfantaster här hos oss och jag tror verkligen att de följer med bananerna hem. Så mitt råd är ta det bara lugnt, de är bör vara borta om ngn vecka eller två.

2010-10-02 @ 16:21:32
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Inger Maryissa

Men flugor som gilla alkohol ;-) :-D

Ja, det är jobbigt med dessa små flugor, och jag hade också problem med dem för ett antal år sedan.

och det var riktigt jobbigt och hade massor av dem ett tag.

Men sedan när jag satte myggnät på vissa fönster så blev jag av med dem.

Ha en fin fortsatt helg

2010-10-02 @ 16:42:00
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Tack för tips. Jag har gjort allt, dvs satt fram vinägerblandning och dessutom dammsugit bort dem. Några har jag lyckats bli av med i alla fall. De är inte en svärm längre utan några här och där.

2010-10-03 @ 07:47:52
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback