Vildsvinsskinka

I går lördag kväll bjöd jag sonen och hans vänner på vildsvinsskinka. Den blev helt ok och gick åt, vi sex personer åt alltså upp en hel vildsvinsskinka från en überläufer.

Så här är det:

Bryner skinkan ordentligt brun runt om i gryta, sen på med en liten burk krossad ananas, 15 kryddpepparkorn, en burk kokosmjölk, lök, rosmarin färsk, (eller timjan), vitlök,  en halv liter rött vin, svamp, 3 dl buljong (gärna viltfond), smaksätt med salt och pepparsorter. Det ska sedan efterputtra med lock  i ugnen på 150 grader  i 3-4 timmar. Recept från tyska goda vänner som ofta lagar sån här mat. 
 
Skinkan kan vila i folie medan såsen görs;
Man kan fylla på med mer vin om det behövs.
Man kan sila ifrån de kokta grönsakerna; löken, osv och mixa det för att sedan låta mixey reda till sås.  Annars kan man riva ner rå potatis så att såsen får rätt konsistens om det behövs.

Till detta serveras kokt potatis, kokt rosenkål med riven muskot, (alternativt vanlig kål med kryddpeppar), brysselkål kokt, rödkål varm, god sallad.


Ömer o Peter


Jesper


Sonen som vanligt med hundar på golvet


Alltsammans övervakat av änglarna


Det är roligt att duka och laga mat när det finns tid och det fanns det.


Det var roligt att testa tema vitt och guld. Det blev vit duk, modrens servis med guldkanter, kostaglasen med slipningar, guldstjärnor och guldunderläggen för flaskorna.


Så här blev det.

Vi hade en rolig kväll, det är kul när olika världar möts. Här blandades erfarenheter av jakt, jordbruk, kommunpolitik och skola med rikspolitik, Afganistan, Kabul, diplomatvärld, Butan, press / tidningsvärld, Stockholm som arbetsplats osv. Och maten gick verkligen åt.

Efter varmrätten blev det bara glass och björnbär / hallon till dessert och kaffe till.

Idag söndag åkte gossarna hem igen. De städade ur huset och jag bjöd på viltsoppa; brynt älgfärs med vildsvinsbuljong och diverse grönsaker i. Efter det fanns risgrynskaka.

Jesper utsågs till dagens skyttekung, han hade skjutit bäst på prickskyttet under eftermiddagen.

Hoppas vi får se dem igen här!

Imorgon packar en för att åka till Butan nio dagar och dricka bl.a. jakmjölk, en för att jobba vidare i Birkastan mitt emot Martin i Leverhögens lägenhet, en för att inställa sig i Allershuset, en för att infinna sig i riksdagen. 

Och jag ska till skolan och gubben börja med vindarna i hyreshusen vid torget i Årjäng med hela arbetsstyrkan.
Kommentarer
Postat av: Ailas

Låter som en mycket trevlig kväll med "pojkarna". Det blev säkert många intressanta diskussioner, kan jag tänka, så att ni gamla blev lite "uppdaterade".Postat av: Marie

Ja, det låter onekligen som om ni har haft det mycket trevlig. Jag måste också säga att det var en vacker dukning som du har gjort. Det är verkligen trevligt att sätta sig vid ett bord som någon har lagt ner energi på att göra just trevligt.

2010-11-08 @ 22:10:55
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Mia

Kul med sådana vänner... och en mycket vacker dukning du fick till. Men jag vet ju att du kan sådant...

2010-11-14 @ 17:41:54
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback