Vemma från Järnsjön ...
... kalasar gubben på nu! Den är mindre än den i Östra Silen och därmed ett strå vassare. Rolands mamma steker den fantastiskt gott. Bäst ätes den kall på hembakad värmlandskaka.
P-I är en duktig fiskarel! Tack!
P-I är en duktig fiskarel! Tack!
Kommentarer
Postat av: Ailas
Vemma hade jag knappt hört talas om, ännu mindre smakat. Däremot gillar jag memma.
Postat av: Inga M
Ailas: Vemma är siklöja på svenska tror jag.
Postat av: Lena
Mums, så gott! Den lilla laxfisken måste du bara smaka på. Rommen är "löjrom" och den äter du säkert med förtjusning
Postat av: Suss
Vemma?????
Postat av: Inga Magnusson
Lena: Nja jag har svårt för insjöfisk, vet inte varför.
Suss: Siklöja! En liten laxfisk, art Salmonid. Vemma är dialekt. I andra delar av Värmland kallas den sekling.
Postat av: anne
Vemma!!??! Är det fisk???
Trackback