Vemma från Järnsjön ...

... kalasar gubben på nu! Den är mindre än den i Östra Silen och därmed ett strå vassare. Rolands mamma steker den fantastiskt gott. Bäst ätes den kall på hembakad värmlandskaka.
P-I är en duktig fiskarel! Tack!

Kommentarer
Postat av: Ailas

Vemma hade jag knappt hört talas om, ännu mindre smakat. Däremot gillar jag memma.

Postat av: Inga M

Ailas: Vemma är siklöja på svenska tror jag.

2010-11-18 @ 11:50:55
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena

Mums, så gott! Den lilla laxfisken måste du bara smaka på. Rommen är "löjrom" och den äter du säkert med förtjusning

2010-11-18 @ 18:14:39
Postat av: Suss

Vemma?????

2010-11-19 @ 00:59:45
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Lena: Nja jag har svårt för insjöfisk, vet inte varför.



Suss: Siklöja! En liten laxfisk, art Salmonid. Vemma är dialekt. I andra delar av Värmland kallas den sekling.

2010-11-19 @ 06:48:35
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Vemma!!??! Är det fisk???

2010-11-19 @ 19:36:59
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback