Ungdomssatsning inom (s) ...

... efter Mona Sahlin,  kan gynna Jytte Guteland SSU ordförande  och Kenny Svensson aktiv SSU:are från Årjäng.  Kan tänka mig att det även skulle gynna Årjängs nyaste riksdagsledamot Gunilla Svantorp (s). Hon har ju ivrigt drivit ungdomars rätt att få en plats i det politiska livet. En klok satsning tror jag och det vore roligt om en årjängspolitiker får flyt in i rikspolitiken. Hon är ju också ny och inte besudlad av gamla lojaliteter inom partiet, det kan vara en fördel en dag som idag. Ser på hennes blogg att hon valt att inte ta ställning i den här striden utan avvaktat utgången.  Det är bara att gratulera.  Gunilla är en skicklig politiker och har satsat stenhårt på en politisk karriär, både genom sin utbildning och sina politikeruppdrag. Det är inte otänkbart att de politiska motståndarna  i Årjäng är glada att se henne ockuperad av rikspolitik istället för kommunpolitik. ;-). 

Årjäng har ju under många år haft politiker med i riksdagen; Kjell Ericsson (c), Runar Patriksson (f.p.) och nu Gunilla Svantorp (s). Kanske är det en vass och framgångsrik kommunpolitik som bäddar väl mot politiska framgångar.

Kommentarer
Postat av: Mia

Intressanta tankar du för fram. Jag har inte hunnit fundera så mycket i denna fråga, mest läst och tagit del av Sahlins avgång.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback