Recept läser jag ...

... för att klura ut vad vi ska bjuda på på lördag när vi har goda vännerna från Snarkil här på lite äting och umgänge. Ska bli roligt att ses igen innan värsta julen drar igång med advent och alla förpliktelser. Jag fick några fina recept från matglada kollegan K.B. Jag tror att det blir en av dem, måste testa något lite nytt. Vildsvin har vi haft ett tag så nu blir det nog inget vilt, istället tamt.

När jag läser kommer jag att tänka på min mamma. Hon brukade berätta att när hon låg på BB efter någon av sina två förlossningar, vet inte om det var när jag föddes eller min bror, så fördrev hon tiden med att läsa kokböcker. Min mamma var suverän på att laga mat, men så hade det varit hennes yrke också.

Vi talat lyriskt om hennes fläskkotletter ibland, om pepparrotsköttet, om köttbullarna, om rådjursstekarna, om dillköttet, kantarellstuvningen..... och smakerna kan vi komma ihåg, människan har nog ett särskilt smakminne. Jag försökte lära mig det hon gjorde men lyckas inte riktigt.

Framöver på bloggen kommer det nåt om celluliter, om helgens övningar, om helgens jakt, om Mareks fina bilder och om hemoröjder och rynkor. Ungefär så.  Tja lite blandat just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback