KD ...

... försöker nu göra om sossetricket = välta partiledningen efter valet! KD gjorde ju också ett skröpligt val och har anledning till självrannsakan.

 Undrar just när det ska börja mullra i Centerpartiet? Maud Olofsson har en stark ställning i (c) men hennes  linje att flirta med storstadsväljarna har inte gett några valframgångar (man kan på goda grunder anta att riksdagsplatsen räddades av storebrorsröster!)  och storstadsinriktningen är lindrigt uttryckt impopulär i vida kretsar inne i partiet. Många vill ha en återgång till fokus på landsbygd, jord och skog, miljövänlig energi,  infrastruktur i hela landet, regionalpolitik osv. De områdenas väljare saknar idag politiskt alternativ.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2203232/k-g-bergstrom-hotet-mot-hagglund


Kommentarer
Postat av: Ailas

Jag skrev faktiskt också lite om KD idag, för det är just frågan, om Hägglund ska rakas på samma sätt som Mona.Centerpartiet har tappat en stor del av sina väljare, eftersom inflyttningen till städerna varit så stor. Därav flirten med dem. Men undra på att de trafitionella väljarna är besvikna.

Postat av: Inga Magnusson

Ailas: Jag tror inte att man både kan äta kakan och ha den kvar; dvs vända sig direkt till både landsbygd och stad. I nuläget mister (c) väljare på landsbygd, väljare som istället går till moderaterna eller till sd. De få väljare man kan attrahera i städerna lär inte räcka till riksdagsplats på längre sikt. Och som sagt de väljare man lämna i sticket har inte längre något partipolitiskt alternativ. Risken är att det poppar upp och slår undan det sista väljarstödet.

2010-11-20 @ 07:58:15
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Jag tror det politiska etablissemanget kommer att förändras en hel del under de närmaste 10 åren. Samhället har förändrats mycket medan politikens struktur varit i stort lika år efter år... Inte konstigt det knakar litet både här och där...

2010-11-20 @ 15:07:41
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback