Fler elever når målen i matte i Värmland!

Värmland går mot strömmen. Medan stor del av Sveriges elever visar upp allt sämre måluppfyllelsei  matte så blir det bara bättre i Värmland enligt Skolverkets statistik.

Det är resultat i år 9 som Skolverket redovisade i går. Det visade sig att Värmlands län är ett av de få län som det senaste året hade fler elever som nått målen jämfört med året innan.   Kanske har Årjäng varit med och bidragit till detta, kommunen har satsat på matte och fått miljonbelopp till matteverkstad och fortbildning. De som jobbar med detta gör ett fint jobb. Det gynnar både elevernas måluppfyllelse och lärarnas kunskapsnivå.

  2009/2010 var Värmlands län tvåa i landet då det gäller hur stor andel som når målen i matematik. Fler når nu målen. Det var bara ett län i landet som hade större andel elever som nådde målen 2009/2010. I Värmlands län nådde 93,4% målen i matematik 20009/2010.   

( 2008/2009 var det, jämfört med Värmland, 12 län med större andel av eleverna som nådde målen i matematik. Då var det 92,1% som nådde målen i matematik i Värmlands län.)

Kommentarer
Postat av: Ailas

Grattis! Du bidrar säkert till att lägga grunden till det fina resultatet. Lova att ta till dig det, även om du är ödmjuk. ;)

Postat av: Inga Magnusson

Ailas: Nej detta kan jag inte ta till mig äran av alls. Sen jag tvingades lämna detta med matte utan mattebok så har min matteundervisning inte varit någon höjdare. Den har bara strävat på. Men vi har duktiga människor i vår kommun och det är himla bra för oss alla. Sen har vi Sten Rydh i Bengtsfors som är allas vår matteguru.

2010-11-16 @ 23:03:11
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Bra reklam för din skola!

2010-11-20 @ 12:39:40
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback