Russekort ...


... är ett norskt fenomen. Jag har faktiskt inte sett det förut ändå har jag bott i gränstrakterna länge nu. Mina elever är väldigt upptagna av dem just nu. De som var i Norge och firade nationaldagen 17:e härförleden kom alltså tillbaka hem med buntvis at Russekort.

Det är kort som de gör som ska ta studenten i år tror jag. De åker i korteger eller spexar omkring och kastar såna här kort. Det är namn och ibland bild på studenten själv. Men det kan också vara en helt crazy bild på något annat eller någon annan.



Kommentarer
Postat av: Selma

17 maj när vi var över fick vi syn på en och annan russebuss också. De kan partaja, russen.

Postat av: maria axelson

Hej,

jag var bara tvungen att skicka en hàlsning.

Jag sòkte pà sellerveckan fòr att veta nàr den àr och hamna hàr.

Jag àr dotter till Kjell Axelson fràn Furnàs.

Vad roligt att se lite bilder fràn Sillerud,vi làngtar alltid efter vàr sommarvecka dàr.

Hàlsningar Maria

2010-05-31 @ 08:13:00
Postat av: TT

Precis, de som tar studenten kallas russ och det är så mycket spex och fart, jättekul att se!

Dom inreder stora bussar och använder i flera veckor!

2010-05-31 @ 08:57:54
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Suss

Vad roligt det där verkade, varför har vi inget sånt här tro, eller har vi något liknande som jag inte har en aning om för att det var så längesen jag rörde mig bland blivande studenter?

Är man russ innan man blir "vuxen", som ju studentexamen var bevis för en gång i världen?

2010-05-31 @ 18:03:51
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Selma o TT: Ni kanske känner till det här bättre än jag? För jag vet eg. inget.Ser bara korten.



Suss: Det är bara att erkänna, norrmännen ( och kvinnorna) är bättre på att festa än vi.



Maria: Va roligt att Du vill kommentera här på bloggen! Jag förstår ju vem Du är fast jag kanske inte har träffat Dig i verkligheten. Tyvärr fick Du väl inget besked på min blogg om när Sellerveckan är. Det kan Du däremot få på Silleruds framtidsgrupps hemsida kan jag tänka. Andra evenemang som är bra här är Niclas Strömstedt som gör en liten konsert här hos Gerd Wahlström, jag tror den 3:e juli. Det är strykande åtgång på biljetterna nu. Det finns att köpa i lanthandeln eller på ticnet. Sen kommer Packmopedsturné som drog 1000 åskadare vid hembygdsgården förra året. Den är i början på augusti.



2010-05-31 @ 18:36:00
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Helen

Vi bor ganska nära Trondheim och där har vi fått uppleva Russ-buset. Kul, fartigt och spännande. Ibland urartar det förstås (som allt bus kan göra) men oftast bara bara roligt som sagt.



Läser om Töcksfors, därifrån är en av mina jobbarkollegor. Det har jag trott var en pytteytteliten ort men där kanske jag har fel...

2010-05-31 @ 19:25:32
URL: http://helensvardag.blogg.se/
Postat av: Marie

Har aldrig hört talas om detta fenomen ngn gång. Vad roligt att man kan ha så olika traditioner bara över landsgränsen (mao trots att avståndet är så kort).

2010-05-31 @ 21:44:28
URL: http://www.mariee.se
Postat av: anne

Systerdottern i Narvik är russ i år, jag har inte mycket koll inte. Syster Yster berättade att mellan 17 april och 17 maj är det en konstant festande, man köper gamla bilar i lag som målas röda och som man kör omkring med och lever rullan. Efter 17 maj kommer examensperioden och...sen är det slut. Ingen examensdag, inget festande, inget, det är tackoajö från skolan bara.

2010-06-01 @ 19:41:08
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback