Röda korset o Bengt Westerberg

Nu har Röda korset, efter mycket om och men, bestämt sig för att sänka sin ordförandes arvode från 68.000 per månad till 55.000. Och Westerberg är nöjd, uttalar sig i media ungefär som att det kvittar med de där 13.000 han förlorar. Jag kan förstå att han tycker det är en droppe i havet när man lägger samman hans totala inkomster. Arvodet är fortfarande högt  när man jämför med andra ideella organisationer och det sägs bero på att han måste åka runt och besöka alla kretsar. (Varför kan man inte befria honom från det uppdraget om det nu är så kostsamt?) Sänkningen av arvodet är 20 %.

Jag tycker i alla fall att 55.000 SEK per månad  är i överkant för ett uppdrag som han själv, i början på skandalen, sa sig bedriva på helger och kvällar. Övrig tid var han sysselsatt med andra välarvoderade uppdrag. Det är alltså ett oförskämt välavlönat extraknäck, uttryckt på ren svenska, inte ett heltidsarbete.

Jag förstår inte Röda Korsets agerande centralt. Sen gör deras medlemmar ute i landet ett fantastiskt jobb på olika sätt med hjälp till människor som behöver det, gamla, unga och sjuka. Man ställer upp med besök till ensamma, följeslagare på sjuktransporter, läxhjälp, second handförsäljning för insamling osv.
Och det jobbet förtjänar allt stöd och uppmuntran, men något medlemskap, som arvodespengarna tas av, blir det inte för min del.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1980972/roda-korset-sanker-bengt-westerbergs-ersattning 

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag hörde detta också via radions nyhetssändning och tycker att det är ganska löjeväckande. Ett arvode dubbelt så högt som många som arbetar heltid får för ett uppdrag som inte verkar ta speciellt mycket tid. Det är minst sagt oroande för vår moral!

Postat av: Ailas

Inte en krona härifrån heller! RK internationellt är också en mycket arrogant organisation, där en liten Westerberg inte är så mycket. 55 000 är tokmycket för Westerberg. 13 000 hade räckt. :)

2010-05-08 @ 19:13:06
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Roger Ekström

Känns ju gott att veta vart svenska folkets gåvor gick till. Tänk med skattepengar att tjäna om man vågat städa upp i skiten, ursäkta uttrycket, i alla förmåner som avdankad politiker.Enligt min mening ett "förmånsträsk" som vi betalar för.Giriga banker kollapsar, vi betalar. Hjälporganisationer, vi betalar. Skattebetalarna är ett segt släkte.

2010-05-08 @ 23:36:04
URL: http://www.fiskenordvast.se
Postat av: roy welin

Jag skänker inte en krona till Röda Korset så länge Bengt Westerberg sitter kvar. af Donner-skandalen blev för mycket!

2010-05-09 @ 02:22:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback