Skolverkets långa tentakler...

... verkar ha nått även till lilla avlägsna Årjäng, fast det ser ut att vara endast centralorten Årjäng som är drabbad:

Inget mer examensfirande i kyrkan.

Trist tycker jag att vi inte får fira examen längre i en vacker och högtidlig lokal.

Vi som personal vet ännu så länge inte vad som gäller för resten av kommunens skolor.

Kommentarer
Postat av: Tessan

Fy vad tråkigt! Både examen och luciatåget är ju så fint i kyrkan. Extra mäktigt när det går in så mycket folk också. En fruktansvärt dum regel tycker jag!

Postat av: Lena

Nu går skam på torra land! Är det verkligen Skolverket som lägger sig i? Jag betvivlar det! Är det inte någon på kommunens utbildningsförvaltning som tagit detta beslut?Protestera! Vår kristna kultur ska vi inte förneka.

2010-03-17 @ 14:35:43
Postat av: Inga M

Tessan: Ja, vi kommer att sakna vår vackra examenshögtid. Det finns ingen trevlig lokal som kan ersätta den.Lena: Det är nog så att skolledningen valt att tolka Skolverkets direktiv så här, om man nu ska vara strikt. Jag antar att det finns tolkningsutrymme eftersom man gör lite olika här och där.

2010-03-17 @ 18:39:45
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena

Varför? Vem protesterar? Vilka politiker tar ansvaret? Hur länge ska dumheten och enögdheten få bestämma i det här landet? Fegt att skylla på Skolverket.2010-03-17 @ 21:03:21
Postat av: Inga M

Lena: Jodå, vi lärare som har de barn som berörs av detta protesterar, främst för att det inte varit några problem, men sånt brukar inte hjälpa. Jag har fått signaler från en del föräldrar att de också kommer att protestera. Det kan ha mer effekt kanske. Vi får se vad det blir. Framför allt vore det kanske rimligt om samma gällde i hela kommunen, inte bara i enstaka rektorsområden

2010-03-17 @ 21:39:42
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: anne

Skolverket!?!?Yngsta sonens skola hade julavslutningen i en kyrka och det var mycket trevligt!

2010-03-17 @ 21:42:15
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Ja om jag har förstått det rätt så har Skolverket synpunkter på detta. Men man kanske kan tolka deras propåer lite olika.

2010-03-18 @ 05:19:22
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lotten

Ska bli intressant att se om vår skola plockar upp detta. Vi hade en diskussion i skolrådet om detta förra året, men var eniga om att ha det i kyrkan. Däremot var vi några som tyckte att prästen som inledningstalar (ett måste om man ska använda kyrkan) skulle skippa välsingnelsen. Det gjorde han. Och dessutom marscherade han in till Star Wars musik till allmänt jubel:-)

2010-03-18 @ 20:04:08
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Pillan

Var ska man då ha examen? Varför är det bara Årjängstätort som berörs? Har man tolkat skolverkets rekommendationer riktigt? Nej bevara vår tradition att ha examen i kyrkan. Det är en så stämningsfull byggnad.

I Töcksfors har dom haft den i sporthallen men där finns det ju en scen, det har ingen av Årjängs sporthallar. Det blir tveksamt lika mysigt och stämningsfullt.

2010-03-21 @ 20:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback