Skidor på järnvägsspåret ...

... i Blomskog blev det igår lördag. I väntan på att gubbarna skulle laga maten i Ängebäcks skolan åkte jag med Gun på det fina skidspåret på järnvägen. Det är spårat från Årjäng och till Blomskogs kyrka åtminstone och ett fint spår. Det måste vara ett par mil, eller en och en halv åtminstone, enkel väg.

Gun är ju proffs på¨detta med skidåkning men hon offrade sig och tog med en bloody amatör som mig på en tur. Det blev en trevlig tur på så där 6- 7 kilometer kanske. Nu fick jag ju försöka hålla lite bättre fart än förut för att hänga med så jag blev ordentligt svett i min dunjacka. Solen gassade riktigt och det var en klarblå himmel utan tillstymmelse till moln. Sen blev det en efterlängtad dusch hemma hos Gunsan, tack för hjälpen!

Om det här med skidåkning ska bli en vana så måste jag nog köpa mig bättre kläder att åka i istället för vardagsvinterkläderna.

Under sportlovsveckan har det här spåret varit livligt trafikerat av lediga lärare. Vid vår tur, lördag var även andra lediga och vi mötte ett antal så det blev lite pratstunder här och där, bl.a. med Agneta och Torbjörn.


Här är vi vid något som kanske hette Algutsvattnet (men det kan lika gärna vara något annat, jag har glömt förstås!). Solen riktigt gassade mot det branta berget till höger om oss. På sommaren kan man åka dressin den här vägen. De gamla järnvägsspåren är kvar.

Många spår av olika djur såg vi och på en plats också en tydlig lukt av räv.


På ett ställe finns en bergvägg full med is. Jag hade planerat att pricka in kortet tills solen lyste här, på tillbakavägen, men den hade redan passerat. Antagligen måste man vara där ungefär 3- halv 4 eller något sådant. 

Skriver senare om söndagens tur här med gubben. 

Kommentarer
Postat av: Mia

Härliga vinterbilder. Jag föredrar dock dressinkörning istället för skidåkning.

Postat av: Ingrid

Är verkligen imponerad av hur flitig du är i skidspåren!!!!Jag skulle aldrig ens prova, har inte åkt skidor sen barnen var små....Ser fram emot morgondagen, det var gött att få se dej en liten stund idag!!!

2010-03-07 @ 20:56:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback