Läromedelsutställning...

... bjuds vi in till ibland och nu var det en stor sådan i Tingvallahallen i Karlstad. Det är alltid bra att se olika läromedel på riktigt, det är svårt att föreställa sig från en katalog. Fnissar lite åt ett nygammalt paradnummer på utställningen, den stora kulramen! Det var ett tag sedan sist, men intet är nytt under solen.


Sen gick jag till en annan succé; Gengåvan i Karlstad, den stora second hand butiken. Det är alltid så mycket folk där att det är trångt. Den måste gå väldigt bra. Jag fyndade en rostfri, liten kaffepanna åt min mamma, en sån har jag letat efter länge. Och så blev det ett par tavlor med fina ramar. Kostar nästan inget. Sen var jag inne i den inredningsbutiken på Västra Torggatan och där ska jag köpa tre tavlor för den långa väggen i anslutning till tvättstugan. Den är fem meter och de tre tavlorna blir 4, 5 meter långa tillsammans. Jag ska ringa imorgon och lägga undan dem om det går. Den stora väggen i själva tvättstugan är fortfarande tom, där vill jag ha en  canvas-motiv med dov orange -röd färg och gärna nåt med sjö och vass. Ovanför tvätthon blir det en bild jag köpte idag, ett fint stilleben i olja på duk med snirklig guldram i den en träkilram. Gediget arbete. Den kostade allt som allt 45 kronor. Sen fick gubben en Harald Wiberg "Uppe" med hamiltonstövaren som tar upp en hare och jägaren står uppe på åsen. Den kostade 25 kr, fast jag bytte ram på den. Jag gillar den här butiken.

Ikea slopade jag den här dagen eftersom gubben ringde och frestade med mat istället när jag var på väg ut ur Karlstad. Och gissa om jag kastade mig in i duschen vid ankomst hem! Äntligen vatten i huset igen, efter ett par dagars stinkande lorttillvaro!

Kommentarer
Postat av: Suss

Gengåvan har jag tydligen missat när jag varit i Karlstad. Jag älskar att gå runt på sådana ställen och fyndar gör man nästan jämt. Själv jagar jag en emaljerad kaffepanna på 1.5 liter och helst gul eller brun och utan emaljskador. Håll ögonen öppna!

Postat av: Inga M

Suss: Ska kolla när jag ränner på såna här ställen och det gör jag ganska ofta. Du måste gå på Gengåvan, allt är snyggt uppställt och gott om plats så man ser allting.

2010-03-24 @ 21:18:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lotten

Tänk att kulramen gör comeback. Min gamla står i sonens rum. Tittade på den häromdagen och funderade på att förpassa den upp på vinden. Kan inte påstå att vi nyttjat den.

2010-03-24 @ 22:43:31
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Lena

Ja, visst är det fantastiskt vad man kan fynda på loppis

ett tips till dig

Östpendeln på våxnäs kolvgatan 5

där är det inte så mycket folk och inte så stort

det får du ta en annan gång

mvh Lena

2010-03-26 @ 13:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback