Grönsiskor


De här små sötnosarna har invaderat oss! En hel flock grönsiskor i sina vackra gulspräckliga dräkter och de älskar tydligen Tujafröna. De har varit här nu i två dagar och mumsar för glatta livet. Den stora busken vid altanen erbjuder också skydd för dem. Det är rejält kallt nu, -20 grader nattetid.


Kommentarer
Postat av: Suss

Själv har jag blivit med "Snöskator", dvs Björktrast. De är riktiga huliganer och beter sig som om de ägde fågelmaten, äpplena och kanske t o m mig. Jag är jättearg på dem och käre mannen skrattar och säger att de är fåglar de också. Jag minns bara alla sönderhackade jordgubbar de lämnade efter sig när vi växte upp. De VILL jag INTE mata, hur mycket fåglar de än är.

Grönsiskor verkar trevligt!

Postat av: Ailas

Oj, så mysigt med grönsiskorna! Har sett enstaka här tidigare, men nog inga i vinter. Har också tuja, så du kan säga till fåglarna att komma hit när fröna är slut hos dig.Vi hade en underbar dag idag, med både sol och tö... Bara njöt!

2010-03-08 @ 22:08:48
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Det var länge sedan jag såg grönsiskor.

men här där jag bor kommer det tyvärr inte så många olika fåglar.

Men oj...har ni fortfarande så kallt...

Hoppas vintern ger med sig snart.

Ha det så gott

2010-03-09 @ 00:15:08
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Suss: Vi har nog en nedärvd skepsis mot just snöskator pga vår uppväxt i jordgubbsland. Jag minns fortfarande hur död snöskata luktar, fadren sköt en del och hängde upp i landet som avskräckning. Isch!Ingermaryissa: Nu börjar kylan ge sig och det är bara nattetid det är många minus.

2010-03-09 @ 07:21:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ailas: Jag ska skicka dem per omgående! ;-)

2010-03-09 @ 19:42:08
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback