Bråkiga eleverna i Munkfors...

... vid Forsnässkolan kommer att flyttas till andra lokaler har man nu beslutat. Väktarna kommer att finnas kvar ett tag till ändå. Det beskedet ges nu till elever och föräldrar. Någon reaktion från de berörda eller från Skolverket på det beslutet har inte kommit ännu och vilken lokal det blir är inte klart.
http://www.vf.se/Nyheter/Varmland/Elever-ska-byta-klass-100305.aspx

Kommentarer
Postat av: Ailas

Det är alltid ett misslyckande när man måste flytta någon elev på grund av den här sortens omständigheter, men samtidigt är det ett måste att få lugn och ro på skolan. De andra eleverna måste ha arbetsro och få känna sig trygga, så att de kan koncentrera sig på skolarbetet.Många tycker kanske att det är skönt att allt är avklarat nu, men så kan inte jag tänka. Frågan är vad som händer med eleverna som flyttas till andra platser? Risken är stor att de blir ännu större förlorare, om man inte klarar fortsättningen på ett bra sätt. Varenda individ som skolan/samhället misslyckas med är en tragedi och en stor förlust. Det har vi inte råd med!

Postat av: Mia

Något behöver göras, om detta är rätt taktik återstår att se.

2010-03-07 @ 11:02:35
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Ailas: Det här är inte alls avklarat, vilket Du mycket riktigt inser. Det ska bli spännande att följa det här eftersom Munksforsexemplet tar upp ytterligheterna med en del av skolans bekymmer just nu; bristen på arbetsro och bristen på verktyg att hantera bråkiga elever. Jag är mycket intresserad av Skolverkets reaktion också.Mia: Jag ska rapportera vidare.

2010-03-07 @ 11:08:38
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena

Det beslutet kunde man väl tagit för länge sedan? När jag undervisade på högstadiet för längesedan hade vi en obs-klass, som undervisades av skolans mest populäre lärare. Han var stark, rak och rättvis och slet hårt med sina elever. En del elever försökte "straffa ut" sig för att få gå i obsen. Den läraren blev en förebild och ställföreträdande far och långt senare kom halvvuxna män till skolan för att träffa Lennart igen.

Den här lösningen kanske ger ungdommarna i M-fors en nystart. Om man hittar en god pedagog?

2010-03-07 @ 16:52:52
Postat av: Inga M

Lena: Jag kan väl ibland tycka att det är synd att man inte oftare bildar smågrupper av elever som behöver det och att Skolverket inte skulle vara så avogt inställda till såna lösningar. Håller med om att man aktivt borde rekrytera och gott avlöna lärare som vill ta sig an den typen av uppgifter. Det kräver en speciell typ av personlighet och skicklighet utöver det vanliga.

2010-03-07 @ 17:31:05
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

De flesta personer som arbetar som lärare är inga övermänniskor som klarar hur mycket som helst utan de är vanliga medelsvenssons. Många elever passar inte att gå i stora klasser på stora skolor. Dessa elever mår bäst av att vara i en liten lugn grupp avskilda från den allmänna röran. Då kan skolan fungera för alla.

2010-03-08 @ 18:25:07
Postat av: Anita C

Det är bra det blir iversatt tilltak på Skolan,men det kanskje är måste se på var änkelt elevs behov och bakgrunn. Man kanskje måste utrede ting också utanför skolan.Kanskje det ligger psykiske problem, familje forrhållande eller nått handikap bak.

Det är svårt för ungdomen, vi måste tänka på vad som är bäst för vart änkelt individ. Lysna till ungdomen och barnen

2010-03-10 @ 10:01:13
Postat av: Inga M

Mia: Exakt, för en del elever är en mindre grupp mycket bättre.Anita: Du har helt rätt både i att man måste tillsammans med skolans åtgärder se över hela situationen runt eleven och också lyssna på eleven själv. Oftast har barnen kloka synpunkter.

2010-03-11 @ 06:09:01
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback