Vem granskar organisationerna...?

Det frågar man sig i en artikel i NWT. Naturskyddsföreningen gör utspel om klimatet bl.a. Och det är säkert bra att kommuner och företag granskas på olika sätt. Det ingår i demokratins spelregler.

Men jag skulle gärna se de här "godhets-organisationerna" granskade också. Några har kollats  under åren och befunnits vara bitvis riktigt ruttna; UFF med klädinsamlingarna som berikade några få, Röda korset med giriga ledare exempelvis. WWF är en insynsskyddad toppstyrd organisation som vore spännande att få synad i sömmarna. Den bedrivs i stiftelseform helt utan demokrati och styrs av ett par ägare i USA. Det finns säkert fler som vore intressant att få koll på. Vi har ju lärt oss att välgörenhetens täckmantel kan dölja de fulaste rötägg. Vår medkänsla omsätter miljardbelopp varje år och är lätt att exploatera.

Kommentarer
Postat av: Lena

Nostalgifrosseri! OM du bara visste hur poppis det är med RETRO-prylar. Stadsnissionen, Myrorna och alla andra secondhand butiker är överlyckliga över att få 40-50-60tals prylar. Resväskorna är ju helt underbara!Fyll en släpkärra och kör INTE till ÅV, utan till secundhand, till din och andras glädje. Att fina, hela, välskötta saker kan få ett nytt liv hos unga människor är väl bra?

2010-06-25 @ 00:01:34
Postat av: Inga M

Lena: Det mesta av det här behåller jag själv och en del gick med auktionisten, så det kommer förhoppningsvis någon annan till glädje.

Postat av: Lena

Så bra! Du är en klok kvinna. En del får spader och slänger allt i ren desperation och sedan ångrar dom sig och klagar bitter.

2010-06-26 @ 21:06:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback