Tisdag ...

... Först lång sovmorgon efter en turbulent dag igår. Sen ett brutalt uppvaknande när jag insåg att ingen är ofelbar och att om vi levde på medeltiden så skulle min senaste synd vara dyr att köpa ut med avlatsbrev. Men numera kommer man inte så lättvindigt undan utan får fortsätta att tampas med sitt dåliga samvete resten av livet. Man kan bara hoppas att den tilltagande glömskan kan vara så snäll och lägga sitt täcke över eländet.

Förmiddagskaffe med Rolands anställda och Arrendator - O som haft sonen på student.

Lätt lunch med stekta kasslertärningar och lök i omelette stekt i pannan. Inte fel. God sommarmat och lättvindig.

Hela dagen har jag tvättat täcken och mattor från Tjärnshagetstugan. Måste passa på nu när det är bra försommartork.

Duschat två gånger under dagen eftersom det är så varmt och svetttigt.

Klippt och plockat ut torrt ur syrén - rosbusken beväpnad med läderhandskar och sekatör. Har ändå rivmärken över armarna och benen. Gamla väldoftande rosor är ingen lek, de försvarar sig vildsint mot intrång.

Jag var lat en stund på verandan på framsidan för att se perennarabatterna ordentligt, de har snart blommat över nu; iris, gul lilja, blågull, akleja och den omtalade getramsen ( som alltså inte hade med tramsig get att göra utan växten rams!).

Passade på att försöka vara nostalgisk, drack svartvinsbärssaft och åt bullar till. Tänkte lite på barndomstiden med varje ledig dags kaffe i bersån eller under päronträdet, förmiddag och eftermiddag. Fast då var det ingen sötsliskig köpesaft utan riktigt hemgjord från jordkällaren och det var inga gummiartade glutenfria bullar utan modrens goda vaniljbullar. (Minns Suss!) Och allt upplagt på vackra små fat med virkade dukar  i pastellfärger.  

Nu har jag packat för att vi ska åka en kvällstur ut på sjön och ta med lite ätbart. Vi jobbar hela dagarna - alltid. Det är inte jobb, det är en livsstil. På något sätt. Fast så gör väl alla. Måste rädda undan lite ledig tid när vädret är så fint som idag. Vi ringer och ber D och G att tända grillen nere vid stranden så kommer vi strax med lite mat båtvägen, vi kan äta och njuta av kvällssolen en stund och så åka hem med båten, det tar fem minuter enkel väg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback