Nytt centrum i Årjäng ...

... blir det. Hittills har man mest tänkt på det som blev fel i centrumbygget = de tomma affärslokalerna. Men från början var centrumbygget ett paket med flera ingredienser som hängde ihop, den ena beroende av den andra för att förverkligas. Kommunen hade inte pengar och anledning att exempelvis bygga ett nytt hotell och var beroende av privata investerare för att få fram en centrumlösning. Det mesta i det här paketet har ändå blivit bra:

Det nya hotellet används flitigt av lunchgäster och bowlare, det funkar till konferenser / möten, festligheter, boende och evenemang av olika slag. Visst fanns ett behov av det i Årjäng.


Lägenheterna
i det nya centrumhuset är till största delen uthyrda, de behövdes med andra ord.

Claras torg är bra till större utomhusevenemang, typ mässor, marknader, nationaldagsfirande, avslutningar.

Parkeringen  i anslutning till Claras torg används flitigt och behövdes tydligen också.


Årjängstrollet, lekplatsen, stenhästarna och turistbyrån
passar bra ihop där de ligger nu.

Om sen biblioteket kommer in i de tomma affärslokalerna, inglasningen kan avslutas och det kan bli ett nytt torg efter rivning av gamla Clarashuset så kan det bli riktigt bra till slut. Att kommunledningen nu säger sig vilja ta in medborgarförslag på utformningen av det nya lilla torget visar att man lärt sig något från förra byggomgången.


http://arjang.centerpartiet.net/


http://nwt.se/arjang/article722734.eceKommentarer
Postat av: Selma

Det är nog inte alldeles lätt att vara stadsplanerare. Ibland önskar man att de byggde lite mer eftersom när man ser vad folk kommer att använda eller hur jag ska säga. Lite som att det borde vara bättre att vänta med stenläggning och asfalt till dess man ser vilka vägar folk faktiskt väljer. Hur många uppromenerade stigar i gräset har man inte sett bara en bit från den tänkta asfalterade.

Postat av: Inga M

Selma: Himla klok reflektion! Så är det förstås. Undrar varför ingen har tänkt på det?

2010-06-13 @ 08:04:23
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback