Nostalgifrosseri ...

... ägnar jag mig åt i det här inlägget och det lär inte intressera någon annan än mig själv. Men jag tycker om de här gamla sakerna från mitt barndomshem.


Riktigt typiskt 60-talsdesign på filtarna.


Den här korgen har modren burit oändligt mycket hemgjord saft, sylt och konserver i. Den hade plan botten och passade perfekt till det. Så stabil att man kan fylla hela med saftflaskor.

Masurbjörk från min mammas föräldrahem om jag minns rätt. Kanske början 1900-tal.


Koffert igen. De guldfärgade kuddarna är sydda av draperityget som blev över när modren flyttade från Bäck. Allt togs till vara.


Resvästkorna ska jag nog slänga i alla fall. Visste bara inte om det var de här eller en tredje som yngste sonen ville ha.

 


Pinnstolarna i det gamla köket köptes på 50-talet, eventuellt redan på 40-talet. De avlutades och målades om ett antal gånger, var från början som brun svagdricka. De är alltså använda i minst 60 år och fortfarande är ingen av dem racklig.


Min mammas morfars rakspegel.


Pappas skrivbord. Teak förstås och lite av en helig plats. Lådan i mitten var alltid låst. Det var pappor som hade hand om familjens ekonomi och viktiga papper. Ingen annan.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback