Nationaldagsfirande ...

... var vi på i Årjäng. Det var mycket folk på Claras torg som passar väldigt bra för såna här evenemang. Den stora uppbyggbara kommunscenen får god plats och ett kaffe-tårta - tält bredvid ryms också. Barnen har lekredskap nära att sysselsätta sig med och det är viktigt, det ska vara en plats för barnen också. Indira höll ett bra tal som ungdomsrepresentant. Det sjöngs otroligt vackert och smäktande av en ny stjärna som jag inte känner igen och det var även duktig spelande kvinna med. Det bjöds på jättetårta och kaffe.

Det norska corpset förgyllde med musik hela paradvägen från kyrkan till torget. Det är en kilometer att gå. Hemvärnet slapp ha stridsmundering idag, det är vi glada för. Det passar inte på en högtidsdag. De visade stolt upp sina fina uniformer som de dessutom ska ha när de vaktar vid kronprinsessans bröllop.  Högtidligheten startade för vår del i Silbodals kyrka där prästen Mimmi manade till försoning i examenskriget, ja eller nåt ditåt, fast hon använde inte mina ord förstås. Men hon pratar alltid bra.

Vi börjar få till det med nationaldagsfirande i Sverige också, även om vi har långt till grannlandet Norges yra 17:e maj.

Kommentarer
Postat av: Selma

Det ska nog till ett norskt skolecorp om det ska bli något. Jag vet inte ens om jag tycker det är så nödvändigt att ha så mycket svenskt nationaldagsfirande.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback