Vatteneksem

Goda vännernas stora fina hund fick plöstligt svullnad och irritation på halsen. Det var svårt att veta vad det var under den tjocka schäferpälsen. Ormbett? Bakterier? Vi åkte direkt till veterinären och diagnosen blev vatteneksem, sånt som hundar kan få efter vistelse i vatten, speciellt om hunden har tjock päls. Labbar kan få det här också vet jag, de trivs ju i vatten. Huden blir grymt irriterad, kliar och blir ofta också blodig av allt rivande med tassen. Nu fick hunden stark cortisonsalva + antibiotikatabletter och så långa en krage av oss. Det såg mycket bättre ut idag när de drog hem till Bremerhaven i Tyskland. Vi ses förhoppningsvis igen vid nyår. Välkomna tillbaka!


Bilderna tog jag medan hunden behandlades av veterinären. Det blev lätt sövning där och rakning förstås.Kommentarer
Postat av: Selma

Våteksem är ingen höjdare alls. Salig golden fick det lite nu och då.

Postat av: Marie

Vår uppfödare har bestämt avrått oss från att bada med våra pudlar (trots att pudeln från början egentligen var en vattenapporterande hund). Hon påstår att hundarna ofta får problem med huden. Om vi ska bada med dem måste vi se till att de blir HELT torra efteråt (alltså med fön). Vilket blir liiiite besvärligt bara för ett dopp.

2010-07-10 @ 09:08:38
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Monca Johansson

För flera år sedan hade jag en lab som fick vatteneksem. Antibiotika hjälpte inte. Fick rådet av en vet.ass att låta ta bort halsmandlarna. Gjorde så o hon fick inte tillbaka problemet. Många jägare m jakthundar lät operera bort halsmandlarna på sina hundar, vilka gjorde att de blev duktigare jakthundar. Finns olika "skolor" om det är rätt eller fel, jag vet bara att vår hund mådde bra.....

Svar: Tack för tipset!
Inga Magnusson

2014-07-25 @ 17:38:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback