Sista blommorna från min mamma ...

... till oss är de här pionerna. Jag plockade dem den dagen vi lämnade i från oss hennes lägenhet. Nu har de stått i snart tre veckor och känns som en liten hälsning från min bortgångna mor, något lite som finns kvar. Jag ser henne framför mig varje gång jag tittar ut genom köksfönstret och ser blommorna på altanbordet.  Visst gråter jag lite också, bit för bit försvinner min mamma från mig och nu är hon snart helt borta. Bara minnena kvar sedan, inget annat. Märkligt att blommorna  har överlevt så länge, nästan tre veckor är en lång tid för blommor i vas.

Så många gånger har jag fått / plockat av mammas fantastiska blommor men de här är de absolut sista. Det är den röda bondpionen och så en vit-rosa. De flyttade hon med hit till rabatten utanför sin lägenhet från mitt barndomshem i Bäck. Det går inte att flytta pioner enligt alla förståsigpåare, men min mamma fixade det mesta som handlade om blommor. Det är klart att de här pionerna levde och frodades, de har blommat varje år sedan dess.

Jag ser att den nye hyresgästen har sparat dem och jag kommer alltså att fortsätta se mammas pioner  när jag åker förbi. Och varje gång kommer det att kännas som en hälsning från mamma speciellt till mig.  


Kommentarer
Postat av: Ailas

En så underbar sommarbukett, så enkel och vacker! Med lite tur får du njuta av den ytterligare någon dag. Din mamma försvinner aldrig helt från dig, hennes minne kommer alltid att finnas kvar och indirekt lever hon ju kvar, i dig...Ibland har man tur! Jag fick en jättebukett blommor av min klass och tro mig eller ej, men vissa av blommorna finns kvar än! Jag har bara bytt vatten då och då.

Postat av: TT

Vackert!

Tänk att det tog två år innan jag kunde sätta upp ett foto på min syster efter hennes död... det gjorde helt enkelt för ont att se.

Men nu sitter hon i en ram här och ler.Här i Västerås är det ca 15 000 bilar denna helg och hela sta´n är en stor fest, jättekul. Folk från hela världen kommer och tittar, se på http://vlt.se

2010-07-09 @ 10:54:50
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Marie

Vet du vad Inga, det finns ett sådant härligt djup i dig och du har så många vackra känslor. Jag tror att det är just detta som jag uppskattar så mycket hos dig!

2010-07-09 @ 10:55:23
URL: http://www.mariee.se
Postat av: anne

Kanske, om du frågar, kan du få plocka dig en bukett av din mammas pioner av den nya lägenhetsinnehavaren? En bukett varje sommar? Jag tror inte de skulle säga nej.

2010-07-09 @ 12:38:32
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Selma

Visst kan man flytta pioner men de kan få för sig att blomstrejka ett tag om man gör det.

2010-07-09 @ 13:36:31
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inger Maryissa

Underbara blommor du tog med från din mammas lägenhet och kan tänka mig det känns som en liten hälsning från henne.

Och kanske från andra sidan din mamma ser till att blommorna stannar lite extra länge hos dig.

2010-07-09 @ 22:15:18
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: mia

Så fin bukett! En hälsning från din mamma, men minnena finns förstås kvar... alltid!

2010-07-10 @ 12:58:27
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback