Kramade varandra på sjöbotten ...

... gjorde de två drunknande femåringarna. När Sanna Nerstrand, 19, dök ner efter flickorna fick hon se en syn hon aldrig glömmer, de två små flickorna som hon sett försvinna under vattenytan satt på sjöbotten och kramade om varandra!  Man blir alldeles tårögd när man läser om det i Nya Wermlandstidningen. 

I första dyket fick hon inte upp dem, men väl i andra. De klarade sig båda två! Sanna är en hjältinna!! Hur ska vi kunna belöna henne??

Detta hände vid en badplats här i Årjäng häromdagen i sjön Västra Silen vid badplatsen Älgtången.

Inte nog med att hon fick upp de små flickorna, hon hjälpte upp pappan som utmattad klamrade sig fast på ett berg. Därefter dök hon i vattnet och hämtade gummibåten när en storasyster kom och tog hand om barnen.

Man har inte ord för en sådan rådighet, tänk att rädda liv så där, Sanna Du är en ängel!

Sen skulle man vilja säga ett och annat till den här familjen som tog gummibåten och bara försvann från platsen, men man får hoppas att det var i chock. Fast att gå ut i en gummibåt med två femåringar utan flytväst är mer än oansvarigt, det kan inte försvaras med någonting. Barnen pratade norska enligt Sanna och det kan ha varit sommargäster alltså.


Sanna Nerstrand, 19, från Årjäng.
Här är hjältinnan Sanna Nerstrand från privat bild i Svenska Dagbladets nätupplaga.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/halla-dar-livraddaren_4955667.svd#tw_link_widget


Sanna finns på Facebook här

Kommentarer
Postat av: Marie

Ja, jag såg det där på text-tv igår. Vad söta de var..de höll om varandra. Det är så att man får tårar i ögonen när man tänkter på det. Fantastiskt rådig tjej som räddade dem. Hon hade ju också kunnat bli rädd att någon skulle dra ned henne också. Skönt att allting gick bra tycker jag..jag som är så otroligt orolig för drunkningsolyckor.

Postat av: Inga M

Marie: Jag tänkte på Dig när jag läste det här. Du har ju också räddat en människas liv från drunkning och jag förstår om Du blir berörd.

2010-07-06 @ 14:44:57
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Jösses, vilken tur att hon var där!!!

2010-07-06 @ 16:29:25
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Vilken tjej! Vilken närvaro!Och pappan i familjen...den skulle man behöva ta ett snack med.

2010-07-06 @ 17:30:35
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Gisan

Helt otroligt! Det låter nästan som en uppdiktad historia. Så skönt att det gick bra. Kramar...

2010-07-06 @ 20:50:46
URL: http://gisan.dinstudio.se
Postat av: Inger Maryissa

Jag hörde också talas om hur denna flicka räddade de små flickorna och och pappan.

Helt otroligt och fantastiskt.

verkligen en hjältinna.

2010-07-06 @ 22:43:47
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Selma: ja, hon säger själv att det var en fasa att tänka att de kanske valt att bada på en annan plats den här dagen. Då hade flickorna drunkat och kanske pappan också.Gisan: Sanna säger själv att det hela känns overkligt.Inger Maryissa: Absolut!

2010-07-06 @ 23:36:05
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Ja, håller med, honom skulle man vilja tala med mellan fyra ögon en stund. För det första att gå ut med två så små barn i en gummibåt utan flytväst och så ta med sig gummibåten och bara försvinna så där! Det är snudd på oförlåtligt om han inte snart framträder och talar om att han var chockade eller nåt, men det här att gå ut med små barn utan flytväst är svårt att förklara bort.

2010-07-06 @ 23:40:31
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Helt otroligt att det äventyret slutade lyckligt! Vilken tjej, hon är värd all uppmärksamhet. Tack för länk och blogginlägg.

2010-07-07 @ 21:38:18
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Mikey

"Det är snudd på oförlåtligt om han inte snart framträder och talar om att han var chockade eller nåt, men det här att gå ut med små barn utan flytväst är svårt att förklara bort."varför ska han framträda, vem gagnar det?

2010-07-10 @ 07:53:05
Postat av: Inga M

Mia o Mikey: Nja, jag menade inte att han skulle hängas ut i tidningen men att han skulle ta kontakt med Sanna och förklara varför han försvann så snabbt från platsen. Det skulle gagna henne tror jag. Hon förtjänade ett ordentligt tack av föräldrarna för sin insats och hon behövde nog också får veta hur barnen mådde efter en sån här svår upplevelse som det ändå är att nästan drunkna. Vad jag förstår så har pappan nu också ringt upp henne.

2010-07-10 @ 10:46:33
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback