Fisketävling ...

... hade vi igår torsdag. Det blev en dag med det första regnet på länge men det spelade inte så stor roll eftersom det ändå var varmt och inte blåste. Vi byltade på oss och utrustade oss med mask och spön och for ut. Det var Diteher med professor från Stralsund, Maik och Ina  och Lennart, Andreas och Ulrike och så vi, sammanlagt i tre båtar. Vi fick anledning att för första gången testa kapellet och det var bra.


Det blev inte så mycket fisk, vi fick inget, M och I och L fick inget. A och U fick fyra abborrar och vann därmed tävlingen. GRATTIS!!

Mat blev det sen, vi hade med korv eller kött att steka / grilla och G hade ordnat med potatis. De gör den väldigt gott så här; kokar ungefär jämnstora små färska potatisar med dill, steker dem sedan vid elden i panna, på med hackad lök och rosmarin. Kanongott är det!! Sen kan man ha någon sås till om man vill och sallad förstås. Vi gjorde det enkelt med Bratwurst och prinskorv. Jag hade glömt äta under dagen, bara tre havreflarn hade det blivit eftersom eftermiddagen gick till veterinärbesök, så jag var ordentligt hungrig.


Efter maten blev det saxofonspel och sång av en välsjungande körledare. Fint!

Kommentarer
Postat av: Marie

Hade Mini varit med hade hon vunnit. Hon är en mästare på fiske ;-) Hon fick ju 6 aborrar på mindre än en timma härom dagen medan hennes pappa inte fick ngn alls under samma tid. ;-)

Postat av: anne

Aborrfiske var en av sommarens höjdpunkter, någonstans vid en finsk insjö.

2010-07-10 @ 11:28:59
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback