Åmåls Bluesfestival


Fredag eftermiddag var vi på Åmåls Bluesfestival. Hur många gånger som helst har vi tänkt åka dit men det har inte blivit av förut. Det är stort. Det tjuvstartade som sagt i onsdags på travet med bluesmusik på travbanan. Men drog igång på allvar på fredag eftermiddag. Vi hade bokat bord på Hamncopagniet vid tvåtiden tillsmmans med D och G som också gillar den här typen av musik. Vi åt god mat medan vi lyssnade på liveband som var kanon. De valde musik som gav gitarristen / sångaren möjlighet att spela långa gitarrsolon, något som han gjorde suveränt. Det finns alldeles för få bra gitarrsolon, nu fick vi bl.a. Susie Que till livs, jättebra! Sångaren var en rätt spenslig vit man, men han sjöng som en kraftig färgad man. (Nu skrev jag inte n-ordet!).


På restaurang HC var stämningen avslappnad, liksom klädseln den här dagen. På gräset ner mot Vänern spelades det boule, liksom i parken f.ö. Det är många besökare utifrån de här dagarna, olika språk och dialekter hörs.
Här tror jag är en bild från bandet som spelade i trädgården på det nya kaféet


Ett stenkast från centrum i Åmål finns badmöjligheter.  Örnäs är den stora badplatsen, en bit bort.

Sen blev det kaffe på XO, konstutställning på Konsthallen med bluestema och vidare vandring i stan bland olika band som uppträdde. På kvällen fanns möjlighet att fortsätta lyssna på musik i ett partytält som rymde 4000 tror jag. Men vi valde att åka hem efter en fin dag.

Festivalen fortsätter lördag och söndag också.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Jag har också TÄNKT åka dit i ÅTSKILLIGA år...men det har aldrig blivit av. Med tanke på dina trivsamma bilder från festen kanske det iallafall blir NÄSTA år...vi får väl se! Men det ÄR trevligt med livemusik utomhus!Trolda - kramar =D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback