Tack Aftonbladet ...

... för en god insats när det gäller att försvara vargjakten och ge plats åt en balanserad syn på vargfrågan! Fast det var inte alls meningen förstår vi!  

 Den enkätundersökning som Aftonbladet  lät beställa hos Sifo mitt under värsta mediedrevet efter vargjakten, visar på ett stabilt stöd hos svenskarna för vargjakten och för Alliansens politik. Nu var det väl inte det här resultatet man tänkt sig, utan tvärtom att undersökningen skulle visa på en storm av protester mot vargjakten, så att tidningen kunde fortsätta att, med någon slags hjältegloria, leda opinionen mot vargjakten och mot regeringen ytterligare någon vecka framåt. Man ska inte glömma att vi går in i ett valår också.

Inte ens Jägareförbundet hade vågat beställa en attitydundersökning att genomföras just den här dagen efter alla bilder på blodiga vargar och alla faktalösa känsloutbrott. Man kan väl på goda grunder anta att stödet för vargjakten och för maxtal 210 vargar i landet kommer att öka ytterligare när den här stormen har lagt sig och det återigen blir plats för faktabaserd eftertanke.

Efter påtryckningar så har Aftonbladet nu äntligen lagt ut
undersökningen så den är tillgänglig på webben. I onsdags publicerades den endast i papperstidningen, liksom lite i smyg. Man var ju tvungen att för skams skull ändå publicera något när nu undersökningen var beställd av tidningen och genomförd. Om inte så hade någon kunna komma på det hela och då hade man hamnat i blåsväder för att helt mörka den.

Det är säkert fult att vara skadeglad men det kan inte hjälpas att jag är det, när media för en gångs skull faller på eget grepp.

I  min blogg har debatten fortsatt i det här inlägget nedan. Och så debatteras det livligt på de stora bloggdrakarna; politikerbloggen och newsmill. Jag länkar inte men man hittar dem enkelt om man googlar på orden.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Visst är det underbart att demokratin fungerar! :D

Postat av: wq34

Sjukt roligt när en av centern från Värmland i går i radion försvarade de usla siffror partiet fått i senaste opinionsundersökningen med, MAN KAN INTE BARA UTGÅ IFRÅN EN ENKELT UNDERSÖKNING:o))Och hur var det nu med denna Sifoundersökning ?

2010-01-16 @ 12:24:30
Postat av: Inga M

wq34: Ha ha... jag tog mig friheten att hyfsa språket lite i Din kommentar och publicera om den! Orsaken var förstås att jag gärna ville få chansen att bemöta den.CENTERN HAR ALLDELES RÄTT! MAN SKA INTE LITA PÅ EN ENDA UNDERSÖKNING OCH DÄRFÖR ÄR JAG GLAD ATT DET FINNS FLER UNDERSÖKNINGAR SOM VISAR PÅ SAMMA SAK SOM DEN OVAN! UTAN ETT FOLKLIGT STÖD FÖR VARGJAKTEN HADE SÄKERT CENTERNS SIFFROR VARIT ÄNNU SÄMRE I DEN HÄR MÄTNINGEN. DET FINNS INGEN TVEKAN OM ATT JAKTEN HAR STÖD.

2010-01-16 @ 12:30:56
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback