Renar och varmt i Umeå.

Fnissar lite åt telefonsamtal med dotter några kilometer från Umeå. Precis när hon är på väg hem till sin bostad under samtalet så tjoar hon till:
- Renar! Och dom är runt bilen!

Samerna har flyttat 1000 renar ner till strax utanför Umeå och de går i skogen runt där hon bor. Så länge hon sitter i bilen så går de oblygt nära bilen, bara några meter ifrån och sparkar i snön efter mat.  Men så fort hon går ut för att se närmare på dem så springer de iväg.

Häromdagen kom två samer och ringde på hemma hos henne och frågade om renarna och berättade om hjorden som skulle gå i området under vintern.

Det låter väldigt exotiskt för mig och jag har bett om bilder men inte fått några ännu. Tänk mina barnbarn bor mitt i en renflock under hela vintern!

Dessutom är det inte särskilt kallt i Umeå. Vi ringde egentligen för att höra om de frusit ihjäl än, men i Umeå var det alltså vara - 4 grader, rena värmeböljan!

Här har vi nu ett fruset avlopp och en frusen vattenledning, fast inte där vi bor utan i ett annat hus.

Kommentarer
Postat av: ingrid

Tänk på vad vårt avlånga land har att erbjuda!!!Inte alla länder som har det så, vi ska inte klaga....

2010-01-10 @ 10:10:13
Postat av: Mia

Sommarvärmen kommer kanske norrifrån i år!

Postat av: Suss

Jag talade med sonen tidigare idag, även han boende i Umeå. han sa glatt: "Vi har minus 2 och strålande sol, ni har fått vår kyla!" "Tack," sa jag!

Några renar nämnde han inte, men de har väl inte gått mot stan än!

2010-01-10 @ 22:43:07
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback