Kommunanställda läkare - jaaaa..!

Det ska utredas om kommunerna får anställa läkare. Äntligen! Jag misstänker på goda grunder att Årjäng kommer att bli en av de kommuner som är först ut i så fall. Man har länge velat få ha sjukvården i kommunala händer. Det har varit svårt att få landstinget att satsa på goda lösningar här i Årjäng. Framför allt har läkarbristen varit näst intill katastrofal med idel stafettläkare, eller bara någon enda läkare på plats.

Kommentarer
Postat av: kicki

Bröllopsfotografen har varit slutsåld nästan hela tiden den gått, bara funnits några platser kvar och på väldigt sena tider. Nu går den ju bara en väldigt kort tid till så vi lär inte hinna se den på bio utan får sen köpa dvd...det är inte riktigt på samma vis. Men det kommer många bra filmer framöver, vill man se ngt roligt så får man vänta tills i februari, då kommer Josef fares ut med en ny som heter Farsan...Peter han skrattade hejdlöst igår när de visade lite om den filmen...Nu 8 januari kommer en film som heter. "Har du hört ryktet om Morgans?" En film med Hugh Grant och sarah Jessica Parker, den skall vara bra...sen finns ju Göta kanal 3, har du sett den? 22 januari en romantisk komedi som heter It´s Complicated, med Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin...den skall jag försöka att se. Ja som sagt det kommer många bra filmer framöver.

Ha en fin trettondag...hit kommer vår stora flicka med kille på lite lunch, de andra 2 med respektive kommer till helgen. En rikedom att ha dem nära. Kramen

Postat av: Marie

Ja, läkarbrist är inte någonting som jag direkt har funderat på. Här i Stockholmsområdet finns det gott om läkare...finns det inte här så finns det där...ja, ungefär så. Däremot verkar tanken vara god, kommunanställda läkare...ja, varför inte? Tryggt för både innevånarna och läkaren.

2010-01-06 @ 11:47:11
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Mia

Tror det blir lättare att få läkare till Årjäng med kommunen som huvudman? Problemet är väl läkarbristen och att inte så många söker sig till glesbygden?Jag tror dessutom att många, många av läkarna är väldigt skeptiska att ha kommunen som arbetsgivare... Kanske har jag fel, men det är de tongångar jag har hört här...

2010-01-06 @ 21:49:00
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Kicki: Asch då blir det nog omöjligt för oss att hinna se Bröllopsfotografen. Men tack för tips om de andra filmerna. Jag ska hålla utkik.Marie: Ja jag tror att det vore en idé att pröva.Mia: Kommunen kan ju konkurrera om de läkare som ändå vill jobba i glesbygd. Landstinget måste tydligen betala alla läkare lika mycket och då hamnar de flesta i städer och större orter.Jag har inte hört några läkarsynpunkter på det men landstinget här är inte så populärt. Man har haft svårt att hålla uppe servicen med få fastanställda läkare.

2010-01-07 @ 00:03:49
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback