"Filmen Heat är en klassiker...

... , med Al Pacino och Robert de Niro, det är en av världens bästa filmer alla tider! Ni måste se den. Och på slutet finns en skjutscen som är suverän"

Jo, han bredde ut sig sonen, den som gillar film. Den sonen som vi när som helst kan se framför oss som 2,5-åring i den blå manchesterfåtöljen vid teven, halvliggande, till slut sovande med händerna bakom nacken. Knubbig, alltid varm och lite småsvettig i slitna hängslejeansbyxor som alla mina barn hade som små, i alla storlekar. De var från Gul och Blå. Han bara älskade teven från början. Och det fortsatte. Han tindrade när han på sin trettioårsdag fick alla avsnitten av Vita Huset-serien i en stor box. Han fick ett besök på teve-museum i New York vid ett annat tillfälle, där man kunde beställa att få se vilket som helst av årtiondens teveserier eller talkshowprogram. Han kan i detalj beskriva scener, dialoger, bakgrunder, huvudpersoner i ett stort antal filmer. Han måste ha sett dem hur många gånger som helst. Och läst hur många biografier som helst.

Vad gör man inte för sina barn? Jag orkade i alla fall halva filmen, sen gav jag upp. Jag fixar inte såna där gangsterfilmer i all deras schablonspäckade förutsägbarhet.  Ok, jag vet att det måste finnas ett drag av förutsägbarhet i dramor. Det visste redan de gamla grekerna som lade in spågummor i Odysséen och även i tidigare litteratur, i Gilgamesheposet (hette den väl?), i Bibeln, ja, överallt möter oss detta enkla knep för att göra en story spännande. Och cliffhängarna. Men det tumlar fort över och blir för mycket. Jag drar mig tillbaka till bloggen och tidningsläsning på nätet. Gubben tittar och trivs!

Vi åt räkor i kväll, bara vi två hemma här. Och telefonen har nästan inte alls ringt, annars har det varit en strid ström av uppmuntrande samtal från när och fjärran med anledning av debattartikeln häromdagen i NWT. I morgon ska vi på fest på Lillerud, av alla ställen. Middag och underhållning. På söndag är vi bortbjudna på mat tillsammans med ett par  andra. Gillar vi förstås. Gubben ska jaga i morgon på dagen och jag ska ta bort det sista julpyntet hos mig och hos modren.


Kommentarer
Postat av: ingrid

Själv orkade jag inte ens börja titta...Skönt att ni fick en hemma kväll, det är gott ibland! Hoppas helgen blir bra, jag ska och titta på en bil nu,får hoppas det blir köp. Ses på måndag! kram

2010-01-16 @ 10:21:14
Postat av: Inga M

Ingrid: Jag håller tummarna att Du ska slippa Din påtvingade morgonpigghet! Lycka till med bilköpet!

Postat av: Lotten

Undrar om det där är vår 7-åring om några år? Han älskar TV som medium, och han är en fena på att uppfatta och komma ihåg detaljer...

Tack för uppmuntrande kommentar i min blogg!

2010-01-16 @ 11:46:26
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Lotten: Det blir liksom väldigt olika med barnen fast de vuxit upp i samma familj. Den här sonen gillade verkligen teve och jag är ju lite glad att det inte fanns så många program att se på när han var riktigt liten för då hade det nog blivit fajter om saken. De andra två har inte alls det här intresset så utpräglat. Din son kan säkert bli en teve-fan även som vuxen!

2010-01-16 @ 11:56:14
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback