Emotionella flockdjur...

... är vad världens ledande ekonomer är, inte rationella vetenskapare. Allt enligt nobelpristagaren som heter som en fågel (nästan); Stiglitz. Han menar att ekonomerna har en stor skuld i den finansiella krisen eftersom man har trott på sina egna teorier om evig tillväxt och rationalitet.

Äntligen!

Visst har han rätt! "Marknaden" som de här nutida profeterna kallar den, är idag vad religionen var på medeltiden, ett osynligt oformligt stycke som styr oss alla in i minsta detalj.

-Vi måste inrätta oss så vi inte förtörnar marknaden säger de här självutnämnda profeterna och lägger pannan i djupa veck! Därmed tar de sig en makt de inte borde ha.

Vi är helt överens, jag och nobelpristagaren! ;-))

Bankerna tycks vara goda exempel på emotionella flockdjur. De envisas med att öka bonusarna trots att lönsamheten sjunkit. Men de känner sig väl som en del av marknade, den nya religionen, och står som sådan utanför alla de normer som vanligt folk lyder under. Inte ens lagstiftning skrämmer dem till sans och ministrarna ser bekymrade ut när de kommenterar eländet. Och till och med de som ska granska bonusarna i bankerna får bonus. Ha ha....

Kommentarer
Postat av: Linn From

Helt rätt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback