Tre älgar...

... sprang över vägen när jag kom hem på fredag eftermiddag. De kom också från det område som Roland plogat upp för klövvilt till matplats.  Det är helt klart matbrist i skogen nu med den djupa snön och särskilt matbrist i närhet till vatten. För varken älg eller rådjur orkar gå särskilt långt när det är så mýcket snö, de vill ha både mat och dryck inom räckhåll. Tre rådjur håller till där också nu, de kom direkt.

(Eftersom jag nu är i argumentation med någon nät-organisation som säger sig ha medlemmar som är ömt "djurvårdande" och "naturvårdande" så kan jag inte låta bli att fundera över var de håller hus när klövviltet behöver en period av understöd med mat och vatten för att överleva vintern. Det är istället tusentals jägare och bönder i det här landet som plogar upp matställen på vallarna och sätter upp saltsten när de märker att det är dags! Och det sker med automatik, utan större åthävor, för man har alltid självklart ställt upp med den här hjälpen.) 



Kommentarer
Postat av: CL

Vad bra att det finns folk som hjälper djuren nu i kylan! Jag bor bara i bostadsrätt mitt inne i ett område och får ändå besök av hungriga rådjur....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback