Takras på Systemstall i Årjäng


Numera går årjängsborna med näsan i vädret. Men det beror inte på högfärd utan på att vi kollar taken. Tak rasar överallt i Sverige och till och med i lilla Årjäng. Systemstalls tak har rasat ner under trycket från snömassorna. Man undrar vad det beror på att tak rasar, för att det kommer snö ibland kan inte vara någon överraskning. Är det konstruktionsfel, underhållsfel eller bara olyckshändelser? Vem ska vi skylla på?  För visst vill man skylla på någon.

Jag kollar lite nervöst på skolans tak i Årjäng och undrar om det här senaste tillbygget   kommer att hålla. Jag tänker på den delen som byggdes till som fritis för så där 10 år sedan med vinklar och vrår. Än så länge ser det ok ut, hoppas det håller!.

 Jag försöker lirka med gubben att skotta lite på taket här på vårt hus, runt verandan och altanen och så. Men han är omutbar. Det håller säger han. Och jagar hare istället, det är spårsnö var och varannan dag.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Här går vi också med näsorna i vädret...;-) Den lokala tennishallen knakade till rejält o räddningstjänsten fick utrymma o skotta efter hand...Ett flertal gymnastiktak röjs nu för fullt och ett ladugårdtak havererade nyss....Inte klokt vad snö det är...nu vill vi ha VÅR! =DTrolda - kram! =D

Postat av: Suss

Jag tror det är för svaga konstruktioner på taken + att en del helt enkelt har fel form, är för platta. Sen kanske vi vant oss vid snöfattiga vintrar och har glömt(som din gubbe t ex) att man av hävd brukade skotta av sina tak så här års.

2010-02-10 @ 11:10:33
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: TT

Måste nog åka till stugan och se om något rasat in... lite läskigt är det att vi inte byggt bättre i det här landet!

2010-02-10 @ 11:18:07
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Det värsta är att man vet inte hur hus är konstruerade egentligen, det finns ju ingen varudeklaration med för snötålighet.

2010-02-12 @ 04:56:39
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback