Skottning av skoltak...

...blev det nu när vi var borta på friluftsdag. Vaktmästare och andra fick husera fritt en dag och passade på att ta ner snö från taken. Här är en bit av vårt skolhus.


Ovanpå slöjden och musikskolan kördes det med slunga. Såg himla roligt ut!


Jag antar att man kollat väderrapporterna och sett att det ska komma ytterligare  30 cm snö här och då kan det bli väl mycket av det goda. Snöhögarna blir roliga lekplatser för barnen om de får ligga kvar.

Kommentarer
Postat av: Suss

I Umeå brukade de köra snöslungor på taken ibland vill jag minnas. Det är effektivt, men inte skulle jag vilja göra det.

Postat av: Marie

Jag skrev en hel kommentar här som jag tror att jag lyckades ta död på själv. År dock osäker så vi får väl se om den dyker upp. Annar gick den ut på att taket även har skottats på skolan där jag arbeter. Eleverna var dock inte lediga och de busigaste av dem kom på att om man ställde sig under taket så kunde man få en massa snö nedhällt över sig... Rastvakten var alltså inte alltför rolig idag. Jag och en annan lärare hade fullt sjå på vår rastvakt att se till att inte någon elev skadade sig medan skottarna höll på.

2010-02-23 @ 22:16:51
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Mia

Ja, det är ett fasligt skottande från tak just nu litet här och var. Folk tar lärdom av de tråkiga takras som redan skett. Även om det inte kommer mera, så blir det helt annan tyngd när det blir töväder...

2010-02-24 @ 11:41:49
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Suss: Vi blir ju lite imponerade av snöhanteringen i Norrland. Där finns både utrustning och kunskap. Här nere stannar allt; tåg, bilar, bussar!Marie: Rastvakterna kan vara den jobbigaste arbetsuppgiften men enligt eleverna kanske den viktigaste.Mia: Nja, kanske inte tyngre av tö, men om det kommer mer snö.

2010-02-24 @ 21:37:40
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback