Mitt favvokäk...

... skulle ungefär det här vara om jag hade eget hushåll. Gubben var på möte häromdagen och jag lagade mat själv när jag kom hem. Det här är favvokäket; kokt laxbit, avocado med senap och dressing och svartpeppar, tomater med rödlök i olja, citron att krama saften ur över laxen, kokta blomkålsbitar, kokt potatis i skivor så det går fort, en mjölkfri sås blandad med lite sojagrädde och någon smaksättning av citron eller annat. . Alltsammans är gjort i en svineblink faktiskt, fast en del är förstås rester.  Drycken är Ramlösa naturell eventuellt smaksatt med lite citron eller någon ekologisk bärsaft.

Men jag menar bara att om jag skulle laga mat åt mig själv bara varje dag så skulle det bli nåt sånt här, fast laxen utbytt mot en liten fiskbit eller skaldjur eller något bra kött.


Kommentarer
Postat av: TT

Åh, så gott det ser ut!

Har aldrig testat senap på avocado, kan det vara gott!?

Postat av: Ingmarie

Hugaligen vad jag blev hungrig...Här blit det tyvärr inte lax idag utan lasange med mycket vitlök iHa nu en super helg framför tv n....OS du vet!

2010-02-12 @ 16:00:44
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: Marie

Mm, ser både gott och fräscht ut! Lax är den enda fisk som jag tycker om. Därmed inte sagt att jag inte äter annan fisk för det gör jag. Däremot tycker jag inte att någon annan fisk är god, jag bara äter den för att det är nyttigt eller för att jag har fått för mig att det är bra att äta fisk. Lax älskar jag dock. Konstigt egentligen att vara så konsekvent motståndare till fisk...och då ska jag även tala om att jag ätit allehanda fiskrätter på mycket bra restauranger, men det hjälps inte. De hade lika gärna kunnat servera mig korv och makaoner... Nej, lax ska det vara (i alla former) eller kött och då gärna lite blodigt.

2010-02-12 @ 19:01:09
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Mia

Det där ser jätteläckert ut! Kanske ett tips inför min lördagskväll...

2010-02-12 @ 21:38:19
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Suss

Skulle passa mig också perfekt. Vore vi ensamma skulle jag "fria" (du fattar) direkt. HAHAHA. Kram på dig.

2010-02-12 @ 22:32:12
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Bloggblad

Hej, det var länge sen.

Men jag håller med helt om maten. Jag käkar ofta fisk när jag är ensam - och rotfruktssoppa med ingefära, en klar favorit.

2010-02-12 @ 22:47:33
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Inga M

Alla: Jag är rätt kräsen när det gäller fisk och insjövarianterna går inte alls. Men torsk och lax och några till går bra med läckra tillbehör, gärna skaldjur också.Bloggblad: Ja, det var länge sedan, jag får ta mig en tur och kolla inne hos Dig!

2010-02-13 @ 00:33:33
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Snabbt och enkelt och gott om man får välja själv och då bara till sig själv...

2010-02-13 @ 20:30:05
URL: http://hertabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback