Agenda

Himla roligt med gäster i  kväll lördag! Jag hade dagen på mig att laga mat eftersom Roland var i Sysslebäck på ett möte.

Det var goda vänner som vi inte träffat på ett tag; R  och M i Näs. Jag gjorde Arlas citronkyckling med oliver och rosmarin med ris till. Den blev för salt, det måste ha varit något fel på receptet för jag gjorde exakt som det stod. Kanske var oliverna ovanligt salta. Förrätten var salladsblad med rostade pinjenötter, avocadoskivor med senapsdressing och så stekta skivor av kokta potatisklössen. De blir lite som frasiga potatischips, skulle kunna vara raggmunk också (kanske?). Desserten var en ny uppfinning för dagen; skivade äpplen med hackade dadlar och sockrade vinbär i ett tunt lager ovanpå, sedan ett täcke av havregryn stekta med mjölkfritt smör och sötade med vaniljsocker, i ugnen en stund men inte så länge att tuggmotståndet försvinner från äpplena. Till det vaniljglass.  Och så maräng-citrontårta till kaffet. Trevlig pratstund har vi haft och mätta är vi.

I morgon är en alldeles tom dag, inga planer så vitt jag vet. Men jag vill ut och gå, hann inte idag och så blir det en tur till modren.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Det där lät ju gott och trevligt.

Måste nog också fixa en riktig fest snart... och inte en låtsas-en, som ikväll. Men jag är dessvärre förkyld och har sovit nästan hela dan. NU är jag dock pigg... och klockan är snart ett.

Postat av: Josephine

men gud vad gott!

om vi kommer och hyr en av era stugor ngn gång

ingår en middag då med? ler brett

2010-02-07 @ 10:33:33
URL: http://giraffen197.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Ailas: När man är snuvig känns det inte som festhumör, det förstår jag. Men ibland är det roligt att laga mat, när man har gott om tid.



Josephine: Absolut! (ler!)

2010-02-07 @ 11:32:21
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback