16 älgar per hektar ;-))

påstår DN att man har konstaterat uppe i Norrland efter inventering. Sveaskog är förvånade och det skulle jag också vara!! Knappt ståplats i skogen faktiskt!

Ibland är media så långt ifrån den praktiska verkligheten att man baxnar. Och dessutom DN! Finns det ingen som har ett enda hum om rimliga tal när det gäller djur och natur? Ingen som korrekturläser längre? 16 älgar per hektar är nästan mer än vad som går att knöva in i en djurpark.

Det ska rimligen vara 16 älgar per 1000 hektar och det är mycket nog. Ungefär som vi hade det på 70-talet i Värmland.

Kommentarer
Postat av: anne

Vi hörde något helt galet på radionyheter (OK, Rix Morronzoos nyheter då...), men tyvärr minns jag inte vad det var just nu. Vi konstaterade bara att den som skriver/rapporterar sgs aldrig har en aning om hur man läser och tolkar en vetenskaplig rapport.Sv. Jodå, barnen har sportlov, vi i Norrköping/Nyköping verkar platsa i södersvängen när det gäller lovet.

Postat av: Lena

Javisst, Sverige ligger lågt i jämförelse med andra länder, när det gäller matamatikunskaper. Att två journalister inte kan räkna är tydligt. Att Sveaskogs viltförvaltare inte förstår orimligheten är riktigt skrämmande. Eller löjeväckande?Kan de små i din klass kanske lösa detta räkneproblem? Vilken fjäder i hatten för dem!

2010-02-23 @ 21:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback