Töcksfors köpcenter ...

... besökte vi i lördags. Gubben kom hem lite tidigare från harjakten, hade inte fått opp efter flera timmar. Han föreslog taxsläpp på rådjur, men möttes  av mitt önskemål om en tur till Töcksfors för att börja julklappsinköpen. Med sprudlande entusiasm slängde han av sig jaktkläderna och bytte om till något mer civiliserat. (Äsch, så var det inte förstås, alla som känner Roland begriper hur han såg ut vid det här tillfället!).

Vi åt mat på Joes Diner. Stället  har en arkitektur som jag är förtjust i; amerikanskt 60-tal.


Norrländska delikatesser säljs tillfälligt av en man som kommer från Piteå tror jag det var. Han beskrev processen att grava och röka så entusiastiskt och han sålde bra också. Vi köpte ett provpaket med olika smaker av rökt röding. Tänkte att det här borde vara lämpliga julgåvor. Han får in fisk onsdag och fredag tror jag. Men finns inte kvar efter helgerna.


Parkeringen var välfylld, endast var tionde bil ungefär var svensk, resten norska. Varuhuset var också välfyllt, men den kilometerlånga rundgången blir aldrig trång, det är behagligt att handla här. Fnissade gjorde vi lite åt den här mannen; kanske Norges Sherlock Holmes?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback