Missarna Hanna och Mimmi!

Son och sonhustru hade alltså med sig två små kattfröknar hit till Liane under julhelgen! Det är två kattdamer med stor integritet, lite blyga så där. De är innekatter förstås, bor alltså normalt hos sina ägare i en trerumslägenhet i Stockholms innerstad vid Mariatorget och vistas aldrig utomhus. Att komma till en ny bostad och så stor som vårt hus var ett riktigt äventyr för dem, lite skrämmande men jättespännande. De erövrade bit för bit av vår bostad men var oftast på helspänn. Sista kvällen slappnade de av och somnade i knä framför teven.


Kolla bara på Hannas päls! Den är otroligt vackert mönstrad och glänser verkligen. Katterna får hemlagad kattmat, en blandning med ekologisk kyckling, kycklinglever, laxolja, malda kycklingben, vitaminer och mineraler och en del annat som jag inte kommer ihåg.
Och här är Mimmi. Hon var inte riktigt så blyg som Hanna utan kollade runt lite mer frimodigt bland högt och lågt i huset. Hon lät sig också klappas och talas med. Men hon äter mjukplast om man inte passar henne, så vi måste lyfta upp alla plastkassar direkt utom räckhåll.


Att gömma sig i papper var populärt, detta blev en favvoleksak.

Vi gjorde inga experiment med att blanda hundar och katter ;-), de fick vara lösa i huset växelvis och instängda i något rum växelvis. Det lustiga var att hundarna reagerade inte alls på kattlukten, men vi undrar om de här katterna  luktar något. Vi kunde inte ens ana en liten kattdoft. Det blir nog inte så av innekatter.


Kommentarer
Postat av: TT

Så fina katter! Jag vart ju tvungen här nu att presentera en hund för dem, det hade dom ju aldrig sett men det har gått så bra. De har enorm respekt för Tequila, inget bus med den gamla damen inte. :o)

Postat av: Marie

Jag minns en gång då det kom en katt insmygande här hemma. Det var sommar och altandörren stod öppen. Båda hundarna låg och sov i soffan och märkte som tur var ingenting. Vi lyckades få ut katten, men tänkte att hundarna förmodligen skulle bli "galna" sedan av doften. De reagerade dock inte alls på någon doft. (Detta var en utekatt) Vi skojade sedan om det och frågade hundarna vad de var för jakt/vakthundar egentligen. De var verkade ju vara blinda, döva och sakna luktsinne. ;-)

2010-12-28 @ 09:47:57
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Ailas

Vilka fina julgäster ni haft! Jag kan förstå att de funderade lite över allt stoj hos er... men katter brukar vara fantastiskt bra på att anpassa sig och deras ständigt närvarande nyfikenhet besegrar alla hinder.Goa bilder! :)

2010-12-28 @ 13:03:20
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: anne

Fina! :)Är de vanliga mellaneuropéer (eller vad nu bondkatter kallas om man vill göra sig till)?

2010-12-28 @ 13:38:48
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Alla: Nja amerikanska bondkatter i så fall. De hängde med i invandringen från LA. Men jag kan inte höra att de bryter på mjauandet, det låter väldigt europeiskt.

2010-12-28 @ 14:16:53
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Underbart fina kissar verkar det vara och städsamt uppfostrade också av bilderna att döma. Ursäkta ordet städsamt förresten när jag skriver i en pedagogs blogg. Vet inte om detta ord existerar?

2010-12-28 @ 15:58:15
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Katter det är livet, så är det bara. Hundar är helt okej, men inte alls lika viktiga för mig som katterna. Jag gillar Hanna, hon ser ut precis som Kosmos - det vanliga tabbymönstret, där det står M i pannan på dem alla om man kollar ordentligt. Kul att vi har barn som vill ha djur. Det ville ju vi också!

2010-12-28 @ 16:05:29
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Så mysiga kissar...

ja, att komma till en ny bostad måste vara jätte-spännande.

katter är ju av naturen mycket nyfikna djur

Min kisse gillade också att gömma sig i papper, papperspåsar och även plastpåsar.

sov t.om i dem.

fast jag fick vara lite extra uppmärksam på plastpåsarna även om hon inte åt av dem

ha det så gott

2010-12-28 @ 16:55:58
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: anne

Men då är de vuxna katter? Jag fick för mig att de var kattungar.

2010-12-28 @ 21:16:42
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Mia

Vad spännande med litet kattgäster i ett hundhem. Konstigt inte hundarna reagerade, för nog luktar katt katt för en hundnos!?

2010-12-29 @ 10:01:02
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback