HUMANA ...

.... klädinsamlingsföretag är helt enkelt gamla skandalomsusade UFF med nytt namn. Container står i Svensbyn bl.a. och nu är den gula UFF-färgen bytt mot en "kommunalgrön" sopcontainerfärg.  Färgvalet är säkert ingen slump, det ska associera till kommunens återvinningsverksamhet.  Företaget HUMANA är inte seriöst och portat från 90- konto. Man använder enligt granskning inte de insamlade medlen till hjälpverksamhet utan till att berika sina ägare. Nu är det ju inte förbjudet att tjäna pengar på att samla in kläder, men det är inte rätt att låtsas att man bedriver osjälvisk välgörenhet om huvudsyftet är egennytta. Humana finns med på listan över insamlingsföretag som varnas för  om man vill skänka till välgörande ändamål.Jag vet inte exakt hur man luras på Humana. Men när jag kollade ett sånt här klädinsamlingsföretag för en tid sedan så hade man två företag i samma familj; ett företag som skötte insamlingen och det gick inte med vinst så det såg ju ok ut, men samtidigt ägde man ett annat företag som insamlingsföretaget hyrde containrar och transporter av och det gick med en lysande vinst. Så lurades man den gången, men hur just Humana hanterar sin verksamhet  vet jag inte.

Så här skrivs i en tidningskommentar om Humana / UFF i samband med containeruppställning i Kramfors:

"Det är väl en sak, att UFF "för flera år sedan fick ställa upp sina behållare"! Det andra är, att det är på kommunal mark, som UFF har sina containers. FTI har sin tur anlitat entreprenörer för tömning av förpackningar och de "bryr" sig inte om det står en UFF-container på platsen! När det nu är allmänt känt, att Tvind/UFF/Humana är oseriösa, borde väl kommunen upphöra med upplåtandet i samverkan med FTI! Ett stort antal kommuner har tagit detta steg! Detta gäller inte att "tvångsförflytta invånare p g a att de har ett brottsligt förflutet" - här gäller det att avstå från att gynna pågående brottslig verksamhet! Kläderna delas inte ut till "någon fattig själ", de säljs för att finansiera Tvind-ledarnas lyxliv. Bl a har pengarna använts för köp av en 40 miljoners lyxlägenhet i Miami och inte ens 10 % används till hjälp åt behövande. En av Tvindledarna dömdes 20 januari 2009 till 2 1/2 års fängelse - övriga befinner sig fortfarande "under jorden" med stöd bl a av Kramfors kommun! UFF!"


En annan kommentar:

"Det är upprörande att läsa, att en representant för Kramfors kommun visar en sådan attityd och brist på ansvarskänsla vad avser UFF, som är ökänt sedan så många år tillbaka. Tvindrörelsen, som driver bl a UFF och Humana, saknar 90-konto och finns sedan länge på varningslistan hos FRII. Grundaren, dansken Amdi Pedersen gick under jorden redan på 70-talet och har varit internationellt efterlyst tillsammans med 7 andra Tvind-ledare. UFF gick i konkurs, Pedersen greps 2002 i USA, fängslades och utlämnades till Danmark. En rad rättegångar har pågått i Danmark avseende bl a förskingring, skattebedrägeri och brott mot mänskliga rättigheter. I samband med överklagande 2006 försvann de åtalade och är internationellt efterlysta! Eftersom detta sedan länge är känt, är det förvånande, att Kramfors kommun tillåter verksamheten, fastän många andra stoppat den! FTI sköter insamling av förpackningar, men har ingenting med kläder att göra! UFF:s tidigare gula containers är numera kommunalt gröna!!!"

Jag vet inte huruvida kommunen har något att göra med den här containerns uppställning i Svensbyn eller om kommuner ens kan förbjuda verksamheten.


Kommentarer
Postat av: Lotten

Jag minns hur upprörd jag var över UFF och det här verkar ju vara samma elände. Suck!

Själv så skänker jag kläderna till Erikshjälpen eller Röda Korset, men det kräver ju en egen tur med bilen. Det vore ju mer praktiskt att ta det samtidigt med soporna...

Gott Nytt År!

Postat av: Ailas

Förr hade man många fler klädinsamlingar, men har inte sett några på flera år här. Vet inte om jag någonsin haft någon större tilltro till den verksamheten.Vill passa på att önska ETT GOTT NYTT ÅR med många nya blogginlägg och kommentarer. :)

2010-12-31 @ 13:07:11
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Marie

Kikade bara föbi för att önska dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!!

2010-12-31 @ 14:46:49
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Herta

Jag har i många åt lämnat mina kläder och annat till Öppen Hand i Nyköping vilken är kyrkornas gemensamma samlade insamlingar. KÄnns säkert och bra och deras loppis är samtidigt en trevlig mötesform för många människor.

2010-12-31 @ 16:30:00
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Tack snälla för de upplysningarna. Jag bojkottade UFF direkt när de höll på, jag hade dock ingen aning om att de återuppstått i ny förklädnad.

2010-12-31 @ 17:25:28
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Mia

Detta låter helsjukt!

2011-01-02 @ 11:28:27
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback