Kjell o May i Signebyn är i sitt hus i Thailand

De har lite andra temperaturer där och en avslappnad livsstil.  Ingen jakt, inget julstök och inget julstädande så långt ögat når! Det här kom på mail och jag har lov att publicera:


"Här i Thailand är det inte riktigt lika kallt som hemma i Sillerud kan jag tänka mig, i kväll är det dock riktigt kallt, vi till ock med fryser om fötterna. Det är inte mer än 23 grader nu när klockan är 21.10. Brrrrr.
 
I dag har vi varit ganska aktiva, promenerat på stranden vid 7-tiden i morse tillsammas med May. Det var lite disigt, 28 grader varmt i luften och ca 30 i havet. efter ca 1 timmes promenad badade vi i det kristallklara vattnet. Flöt lätt med tårna en cm över ytan och tittade mot horisonten där fiskebåtarna kunde dra sina fångster efter några veckors ihärdigt blåsande.
 
Väl hemma var det dags för lite frukost, stekta ägg, kaffe med hembakade "bullar", jouse och mogen papaya. Möte någon timme för att planera underhåll av vatten försörjningen i byn, lunch, skruvat upp några lampor. Paus i soffan. Sedan var det dags att åka till marknaden där jag handlade ett kilo krabba som är kokad och står i kylen, några fiska som jag skulle ha som bete vid min planerade kvällsfiske tur. På bilden kan du se min fångst. Ganska fin kokfisk som restaurangen nere vid havet kokade soppa på till oss i kväll. (Galangarot, citrongräs och en massa andra kryddor, supergott. Kolla fisken på bilden som jag har bifogat.
Ha de gött i juletider."

Och nu ska Kjell o Roland börja skypa också! Undrar vad Kjell har på huvudet? Hatt är det väl inte, antagligen solskydd av något slag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback