Julkonsert i Holmedals kyrka ...

... var vi på tisdag kväll.

Helt fantastiskt! Kristina Hammarströms röst fyller en hel kyrka och kanske ännu större utrymmen om det skulle behövas (exempel under länken från annat sammanhang). Man undrar liksom hur så mycket välljud kan komma ur en enda människa. När hon sjunger exempelvis "Jul, jul, strålande jul.." så är det helt osannolikt vackert, det går rysningar genom kroppen. Kristina jobbar, antar jag som vanligt, någonstans nere i Tyskland på något operahus och är hemma hos föräldrarna i Svensbyn för julfirande. Hon brukar snällt ge någon konsert varje gång hon besöker hembygden.

Familjen Wallmyr präglade tillställningen på ett trevligt sätt och med stor auktoritet. Rune gjorde en tänkvärd betraktelse och  Kerstins körledarskap är värt beundran. Jag blev väldigt förtjust i den annorlunda versionen av "Det är en ros utsprungen". Hon ställde upp kören på en lång rad tvärs över kyrkan där framme och lät den hålla en grundton bakom den lilla solokörens långsamma sång. Genom att bakgrundskörens sångare turades om att "hämta luft", så låg tonen kvar hela tiden obruten genom sången och dessutom blev det en stereoeffekt genom den ovanliga uppställningen. Tonen fick ibland ändra karaktär fram och tillbaka på linjen. Flott arrangemang!! 

Klaraensemblen tror jag den hette, den ungdomliga kören från Karlstad som gästade kyrkan. Den  blev ett fint komplement till våra lokala duktiga sångare och musiker. Deras sprittande sångglädje smittade av sig på publiken och gick verkligen hem.

Jag är tacksam för den här fina upplevelsen i Holmdals kyrka. Det är det 19:e året som julkonsert ordnas där och nästa år blir det alltså 20-årsjubileum. Det ser vi fram emot!

Flera körer deltog och det var flott av Kerstin att få ihop dem till en. 

En  länk till skönsång av Kristina Hammarström från andra sammanhang
http://www.youtube.com/watch?v=6fv7zy9F3k4

Och en bild på Kristina från annat sammanhang, hemma i Sillerud.

Komische Oper i BerlinKommentarer
Postat av: Marie

Ja, det ser verkligen trevligt ut när man ser på bilderna. Jag älskar att gå på konserter i kyrkan. Det är ofta en underbar akustik i just kyrkan vilket gör att det blir fantastistk stämningsfullt med konserter där. Dessutom har jag alltid tyckt att det är otroligt rofyllt att gå i kyrkan, vad det än är som pågår där...

Postat av: Mia

Det låter högtidligt. Musik är verkligen upplevelse av stora mått, när den är som bäst.

2010-12-29 @ 10:35:11
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Ailas

En julkonsert är alltid något extra... och ett måste! Vi brukar ha underbara sådana i Pingstkyrkan. De är oerhört populära. Givetvis har även andra kyrkor julkonserter, men ingen överträffar pingst.

2010-12-29 @ 14:07:53
URL: http://ailas.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback