Feuerzangenbohle ...
... tror jag att det stavas. Det är en metod att göra en slags glögg. Man har rödvin i en skål och låter en romindränkt sockertopp brinna så att den droppar ner i rödvinet. Den hänger över rödvinet i en speciell ställning. I rödvinet ska enligt recept också finnas apelsin, kanel, nejlikor. Det blir en glöggliknande dryck som man sedan dricker varm. Det smakar kanongott.
Vi blev bjudna på det i Hol hos A och U på annandagen. Till det fick vi god jägarsoppa och bl.a. pumpernickelbröd.
Vi var nog sammanlagt ett 20-tal personer, grannar och vänner på altanen i Hol, ute och inne om vartannat. Ute fanns en brasa också och levande ljuslyktor.
Vi blev bjudna på det i Hol hos A och U på annandagen. Till det fick vi god jägarsoppa och bl.a. pumpernickelbröd.
Vi var nog sammanlagt ett 20-tal personer, grannar och vänner på altanen i Hol, ute och inne om vartannat. Ute fanns en brasa också och levande ljuslyktor.
Kommentarer
Postat av: Herta
Vad trevligt Ni verkar ha det med Era sittningar ute och inne.
Postat av: anne
Härligt! Det där hade jag gärna testat! :)
Postat av: TT
Men herre gud vad ni hinner med! Inte något pyjamassittande där inte, men ni verkar ha det himla bra!
Postat av: Daniel
Nami vill gärna testa!!
Trackback