Feuerzangenbohle ...

... tror jag att det stavas. Det är en metod att göra en slags glögg. Man har rödvin i en skål  och låter en romindränkt sockertopp brinna så att den droppar ner i rödvinet. Den hänger över rödvinet i en speciell ställning. I rödvinet ska enligt recept också finnas apelsin, kanel, nejlikor.  Det blir en glöggliknande dryck som man sedan dricker varm. Det smakar kanongott.

Vi blev bjudna på det i Hol hos  A och U på annandagen.  Till det fick vi god  jägarsoppa och bl.a.  pumpernickelbröd.

Vi var nog sammanlagt ett 20-tal personer, grannar och vänner på altanen i Hol, ute och inne om vartannat. Ute fanns en brasa också och levande ljuslyktor.


Kommentarer
Postat av: Herta

Vad trevligt Ni verkar ha det med Era sittningar ute och inne.

Postat av: anne

Härligt! Det där hade jag gärna testat! :)

2010-12-27 @ 20:44:50
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: TT

Men herre gud vad ni hinner med! Inte något pyjamassittande där inte, men ni verkar ha det himla bra!

2010-12-27 @ 20:53:04
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Daniel

Nami vill gärna testa!!

2010-12-27 @ 22:18:14
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback