DN avrättar DO ...

... i Hanne Kjöllers välformulerade ledarkrönika idag fredag! "En myndighet i fritt fall" o politiker som valt att blunda  menar hon.

Hon tar fram en mängd fakta runt Diskrimineringsombudsmannen och Katri Linna. Sammantaget ger det bilden av en myndighet som inte kan tolka diskrimineringslagarna, man har förlorat fler mål än man vunnit i rättsliga instanser och fått skarp kritik i de sammanhangen för dåligt underbyggda mål. Det verkar alltså som om DO märkligt nog är bland de sämsta i landet på att begripa sig på hur lagstiftningarna när det gäller diskriminering ska tolkas. DO verkar mer ha ägnat sig mer åt att jaga kommunernas skolavslutningar än att ta itu med de stora diskrimineringsproblemen enligt Hanne K. Som en anekdot i ledaren berättas att på DO får personalen inte julklappar utan "decemberpresenter" och man har inte julfest utan "vinterfest". (Låter bekant!).

Inte nog med att man har problem att tolka den lagstiftning man är satt att bevaka efterföljden av, man verkar också ha skapat en gigantisk byråkratisk apparat som sysslar med annat än sin uppgift. Av 90 anställda är det bara c:a 30 som gör utredningar, de andra gör annat (vad nu det kan vara?) plus att man anlitar mer pressfolk än statsministern och nyttjar extern expertis i mycket stor utsträckning.

Kommentarer
Postat av: leif

Ja...kommentarer är väl egentligen överflödiga?

Möjligen den då att Katri Linna trott sig vara mydighetsutövande och dömmande tillika...

2010-12-03 @ 13:06:30
Postat av: Ailas

Ja, jag har kommenterat ditt tidigare inlägg och kan bara säga att jag inte ändrat mig ett dugg. Men svensken verkar sova och ta allt med ro... Var finns demonstrationerna?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback